Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

Ποια χώρα αλλάζει πρωτεύουσα γιατί… βουλιάζει η προηγούμενη!

Η κυβέρνηση της Ινδονησίας ανακοίνωσε πως η πρωτεύουσα της χώρας θα μεταφερθεί από την Τζακάρτα – που βρίσκεται στην Ιάβα – στο νησί Βόρνεο, σε νέα πόλη της επαρχίας Καλιμάνταν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας Τζόκο Γουιντόντο, η μεταφορά της πρωτεύουσας θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα. Ωστόσο η μετεγκατάσταση των κατοίκων και των υπηρεσιών δεν αναμένεται να γίνει πριν το 2024.

Η ανάγκη για μεταφορά της πρωτεύουσας της Ινδονησίας είναι επιτακτική καθώς η Τζακάρτα – μία πόλη με 10 εκατομμύρια κατοίκους και εξαιρετικά μολυσμένη ατμόσφαιρα – βρίσκεται στη βόρεια ακτή της νήσου Ιάβα, η οποία σιγά σιγά βυθίζεται.

Η νέα πρωτεύουσα, η οποία προς το παρόν δεν έχει όνομα, θα βρίσκεται στην ανατολική επαρχία Καλιμαντάν, μεταξύ της πόλης Σαμαρίντα και του στρατηγικής σημασίας λιμανιού Μπαλικπαπάν, καθώς από εκεί γίνονται όλες οι μεταφορές άνθρακα και πετρελαίου
Σύμφωνα με τον πρόεδρο Γουιντόντο το κόστος της μεταφοράς της πρωτεύουσας εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 33 δισεκατομμύρια δολάρια. Από αυτά, το 19% θα πληρωθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό ενώ τα υπόλοιπα θα δοθούν μέσω ιδιωτικών επενδύσεων και συνεργασιών μεταξύ του δημοσίου και ιδιωτών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ