Το FBI εισέβαλε πριν από λίγο στην οικία του ρώσου ολιγάρχη Oleg Deripaska!

Ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες στον κόσμο, στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών, στα πλαίσια του ψυχρού πολέμου!

Must Read

Στα άκρα πλέον οι σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ, λίγες ώρες μετά την αποχώρηση της διπλωματικής αποστολής της Ρωσίας από την έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το FBI έχει εισβάλει στο σπίτι ενός από τους πλουσιότερους ρώσους επιχειρηματίες, στην Ουάσινγκτον.

Ο Ντεριπάσκα ήταν μεταξύ των 20 Ρώσων ολιγαρχών και αξιωματούχων που τους επιβλήθηκαν κυρώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2018.

Οι πράκτορες του FBI εισέβαλαν πριν από λίγο στο σπίτι του Ρώσου ολιγάρχου Όλεγκ Ντεριπάσκα στην Ουάσινγκτον, όπως επιβεβαίωσε και το NBC News.

Ο λόγος που οι υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών εισέβαλαν στο σπίτι του Ρώσου επιχειρηματία ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός. Εκπρόσωπος της υπηρεσίας ασφαλείας των ΗΠΑ, δήλωσε ότι η έφοδος γίνεται στα πλαίσια «επιβολής του νόμου».

Ο Ντεριπάσκα είναι δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας πετρελαίου με στενούς δεσμούς με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Γι’ αυτό και βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα των ΗΠΑ και το επιβλήθηκαν προσωπικά κυρώσεις.

Σε δελτίο τύπου που ανακοίνωνε τότε τις κυρώσεις, αναφέρεται ότι ο Ντεριπάσκα ερευνάται για ξέπλυμα χρήματος και κατηγορείται για «απειλή της ζωής των επιχειρηματικών αντιπάλων, παράνομη παρακολούθηση κυβερνητικού αξιωματούχου και συμμετοχή σε εκβιασμούς».

Ο Ρώσος επιχειρηματίας κατήγγειλε τις ΗΠΑ για τις κυρώσεις προσφεύγοντας στην αμερικανική δικαιοσύνη, αλλά το ομοσπονδιακό δικαστήριο απέρριψε την υπόθεση τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This