Η Τουρκία στέλνει το Oruc Reis στην κυπριακή ΑΟΖ για να κάνει και… ποδαρικό

Μέχρι τις 22 Ιανουαρίου...

Must Read

Στην σταδιακή κλιμάκωση των προκλήσεων επιστρέφει η Τουρκία, η οποία με αυτόν τον τρόπο αντιδρά όχι μόνο στην έναρξη των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και στην επέκταση της συνεργασίας της Κυπριακής Δημοκρατίας με την κοινοπραξία Exxonmobile/Qatar Petroleum.

Ως πρώτο βήμα σε αυτή την κλιμάκωση θεωρείται η επανεμφάνιση του ερευνητικού Oruc Reis στη θαλάσσια περιοχή (βόρια του νησιού και ανάμεσα σε αυτό και την Τουρκία) την οποία δέσμευσε ο Υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας και η οποία παρανόμως επικαλύπτει μεγάλο μέρος της υφαλοκρηπίδας της Κύπρου.

Η δεσμευμένη, ως τις 22 Ιανουαρίου, περιοχή από την Τουρκία

Η τουρκική NAVTEX έχει ισχύ μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2022 και το Oruc Reis συνοδεύεται από δύο υποστηρικτικά σκάφη. Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης εξέδωσε  αντι-NAVTEX με την οποία επισημαίνεται η παράτυπη τουρκική οδηγία, κάτι που οδήγησε σε απάντηση από την Αττάλεια με δική της αντι-NAVTEX.

Η θέση του Oruc Reis το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με το marinetraffic.com

https://youtu.be/QEKNVH5a1e4

https://youtu.be/vU7nBa8dG5M

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η επίδραση του «sailing ship effect» στη σύγχρονη κοινωνία

Η βιομηχανία, η πολιτική και οι κοινωνικές δομές

More Articles Like This