Βομβαρδίζει ξανά η Ρωσία – Σκοτώθηκαν πάνω από 90 Ουκρανοί και Ρώσοι στρατιώτες 

Μια «ανάσα» από το Κίεβο οι ρωσικές δυνάμεις - Ουκρανοί εγκαταλείπουν τη χώρα τους και πηγαίνουν στην Πολωνία

Must Read

«Σφυροκοπά» με δεύτερο κύμα βομβαρδισμών την Ουκρανία ο Ρωσικός στρατός ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση με πυραύλους μόλις λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ ότι οι Ουκρανοί χτυπούν αμάχους.

«Μονάδες πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, που καλύπτουν τις υποχωρούσες μονάδες της 95ης αεροπορικής στρατιωτικής ταξιαρχίας, βάλλουν σκόπιμα κατά κατοικημένων περιοχών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ» αναφέρει η πολιτοφυλακή των αυτονομιστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters πριν από λίγη ώρα σημειώθηκε νέα ισχυρή έκρηξη στο Κίεβο, ενώ σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποστήριξε ότι η χώρα δέχεται δεύτερο κύμα επίθεσης με πυραύλους.

Την ίδια ώρα το Κίεβο αναφέρει ότι εκτός από την διάφορα σημεία της πρωτεύουσας, έχουν πληγεί διοικητικά κέντρα του στρατού, αλλά και άλλες πόλεις της χώρας.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν πληροφορίες για πάνω από 90 νεκρούς στρατιώτες στο σύνολο. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης στο Ντονμπάς, έχουν χάσει τη ζωή τους 40 Ουκρανοί στρατιώτες, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, ενώ δεκάδες έχουν υποστεί τραυματισμούς.

Μάλιστα την είδηση επιβεβαίωσε και ο Ολέξιι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του Ζελένσκι: «Γνωρίζω ότι περισσότεροι από 40 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και πολλές δεκάδες τραυματιστεί και γίνεται λόγος για γύρω στους δέκα νεκρούς αμάχους» δήλωσε.

https://twitter.com/johnsweeneyroar/status/1496807681453170690

Την ίδια ώρα ο ουκρανικός στρατός υποστηρίζει ότι έχει σκοτώσει σκοτώσει σχεδόν 50 «Ρώσους κατακτητές» (αυτό τον όρο χρησιμοποιεί η Ουκρανία για τους Ρώσους) στο Λουγκάνσκ, ενώ ανακοίνωσε ότι έχει καταρρίψει έξι ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη και ότι εξουδετέρωσε τέσσερα ρωσικά τανκς στο Χάρκοβο. Από πλευράς της η Μόσχα διαψεύδει τις πληροφορίες του Κιέβου ότι έχει καταρρίψει αεροσκάφη της και έχει καταστρέψει τεθωρακισμένα οχήματά της.

Νωρίτερα οι φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν έχουν ανακαταλάβει την περιφέρεια του Ντονμπάς (στην οποία περιλαμβάνεται το Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ). Σύμφωνα με τον στρατηγό Ίγκορ Κονατσένκοφ, οι φιλορώσοι προχώρησαν τρία χιλιόμετρα στην επαρχία Ντονέτσκ και ενάμισι χιλιόμετρο στην επαρχία Λουγκάνσκ. Ο Κονατσένκοφ διαβεβαίωσε ότι ο ρωσικός στρατός δεν στοχοθετεί τις ουκρανικές πόλεις, αλλά μόνο «τις στρατιωτικές υποδομές, τις εγκαταστάσεις αεράμυνας και τα στρατιωτικά αεροδρόμια» με «μεγάλης ακρίβειας όπλα». «Ο άμαχος πληθυσμός δεν έχει τίποτα να φοβηθεί», τόνισε.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Ντένις Πουσίλιν δήλωσε ότι το «κίνημα της απελευθέρωσης θα τελειώσει πολύ γρήγορα».

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι ανακοίνωσε μέσω διαγγέλματος, ότι η χώρα διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία. Ζήτησε από τον κόσμο να στηρίξει τις εθνικές ένοπλες δυνάμεις, μεταξύ άλλων παίρνοντας όπλα και προετοιμαζόμενοι για μάχη και υποσχέθηκε να άρει τις προσωπικές κυρώσεις, τις οποίες είχε επιβάλει προηγουμένως, «από οποιονδήποτε επιθυμεί να υπερασπιστεί την Ουκρανία».

Εισβολή της Ρωσίας από 3 σημεία

Οι Ρώσοι φαίνεται ότι εισέβαλαν στην Ουκρανία από τρία διαφορετικά σημεία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της συνοριοφρουράς της Ουκρανίας, ρωσικά στρατιωτικά κονβόι πέρασαν τα ουκρανικά σύνορα από τη χερσόνησο της Κριμαίας  και εισήλθαν στο Τσερνίχιβ, το Χάρκοβο και το Λουγκάνσκ. «Ρωσικά στρατιωτικά οχήματα, περιλαμβανομένων τεθωρακισμένων, παραβίασαν τα σύνορα στις περιοχές Τσερνιχίβ (στον βορρά, στη μεθόριο με τη Λευκορωσία), στο Σούμι (βορειοανατολικά), το Λουχάνσκ και το Χάρκοβο (ανατολικά)» δήλωσε η  συνοριοφρουρά.

https://twitter.com/AltcoinFGI/status/1496809866270228480

Εκρήξεις σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας

Μόλις λίγη ώρα μετά το διάγγελμα του Πούτιν τα ξημερώματα, ακούστηκε ακούστηκε σειρά εκρήξεων στο Κίεβο και σειρήνες αεράμυνας. Ακολούθησαν εκρήξεις στην Κραματόρσκ, στο Χάρκοβο, και στην Οδησσό. Επικράτησε πανικός με άμαχους πολίτες να αναζητούν κσαταφύγιο.

Μεγάλο κύμα προσφύγων προς την Πολωνία

Οι Ουκρανοί που εγκαταλείπουν τη χώρα τους για να γλιτώσουν από την εισβολή καταφεύγουν στην Πολωνία, με πολλούς να φτάνουν στο συνήθως ήσυχο πέρασμα στην πόλη Μέντικα σήμερα, κρατώντας βαλίτσες και συνοδευόμενοι από τα παιδιά τους. Αξιωματούχοι ευρωπαϊκών χωρών που συνορεύουν με την Ουκρανία – περιλαμβανομένης της Ρουμανίας και της Σλοβακίας—έχουν δηλώσει ότι δεν υπάρχει μεγάλη ροή προσφύγων προς το παρόν, αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι αυξάνεται η κυκλοφορία των πεζών.

Το ΝΑΤΟ στέλνει κι άλλες δυνάμεις στην ανατολική του πτέρυγα

Με ανακοίνωσή του το ΝΑΤΟ αναφέρει την ανάπτυξη «πρόσθετων αμυντικών χερσαίων και αεροπορικών δυνάμεων» στο ανατολικό τμήμα του μπλοκ και αύξηση της ετοιμότητας όλων των δυνάμεών του για «να ανταποκριθούν σε όλα τα ενδεχόμενα», υπό τις εξελίξεις της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

«Οι ενέργειες της Ρωσίας αποτελούν σοβαρή απειλή για την ευρωατλαντική ασφάλεια και θα έχουν γεωστρατηγικές συνέπειες. Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια και την άμυνα όλων των Συμμάχων», ανέφερε η σχετική δήλωση. Η συμμαχία χαρακτήρισε τη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας «μια τρομακτική επίθεση στην Ουκρανία», η οποία είναι «εντελώς αδικαιολόγητη και απρόκλητη» και κάλεσε τη Μόσχα να «παύσει αμέσως» τη δράση.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This