Νέες προκλήσεις Ακάρ που μας κατηγορεί για… στρατιωτικοποίηση των νησιών!

Δήλωσε με θράσος ότι ο τουρκικός στρατός έχει ρόλο... εγγυητή στην Κύπρο!

Must Read

Επιμένει να προκαλεί ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ που με συνέντευξή του στην Milliyet κατηγορεί την Ελλάδα για… πολλαπλές προκλήσεις, ενώ δηλώνει ότι ο στρατός κατοχής στην Κύπρο έχει ρόλο εγγυητή!

Προπαγανδίζοντας τις γνωστές θέσεις της Τουρκίας δήλωσε: «Εκατομμύρια φορές έχουμε δίκιο. Στον κόσμο δεν υπάρχει άλλη χώρα με χωρικά ύδατα πλάτους έξι μιλίων και με εναέριο χώρο δέκα μιλίων. Στρατιωτικοποιήθηκαν 16 νησιά παρά τη Συνθήκη της Λωζάνης. Η Ελλάδα συνεχίζει τις προβοκατόρικες ενέργειες και την προβοκατόρικη ρητορική, ενώ σε κάποιες περιόδους τις αυξάνει. Στις παραβιάσεις της Ελλάδας απαντάμε πολλαπλάσια. Εμείς θέλουμε να συνομιλήσουμε, να συναντηθούμε, να επιλύσουμε τα προβλήματα μας με διάλογο, αλλά τονίζουμε πάντα πως δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα και δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας, όπως και των Κυπρίων αδελφών μας».

Είναι δε τόσο το θράσος του που αναφερόμενος στο Κυπριακό ισχυρίστηκε ότι ο τουρκικός στρατός έχει εγγυητικό ρόλο στην Κύπρο! Δεν έκρυψε όμως και την ενόχληση της Άγκυρας για τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας: «Με τα εξοπλιστικά η Ελλάδα μπαίνει κάτω από ένα μεγάλο οικονομικό βάρος. Υπό αυτές τις συνθήκες πρέπει να δουν πως αυτή η υπερβολική προσπάθεια εξοπλισμού θα φέρει βάρος και θα προκαλέσει ζημιά στον ελληνικό λαό. Αν κάνουν τα εξοπλιστικά για την Τουρκία είναι λίγα, αν το κάνουν για αμυντικούς λόγους είναι πολλά. Λέμε κρατήστε το χέρι φιλίας που τείνουμε, αλλά επειδή ξέρουν ότι έχουμε δίκιο, δεν έρχονται στο τραπέζι, τρέχουν μακριά. Η φιλία της Τουρκίας είναι σημαντική»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This