Nord Stream: Σκηνικό τρόμου με τέταρτη διαρροή στους αγωγούς

Θρίλερ χωρίς τέλος - «Έχει ήδη διαρρεύσει το μισό αέριο που περιείχαν οι ρωσικοί αγωγοί»

Must Read

Η Σουηδική Ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε και τέταρτη διαρροή στη Βαλτική Θάλασσα, στη διαδρομή του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1.

Τρεις άλλες διαρροές είχαν παρατηρηθεί στις αρχές της εβδομάδας, δύο από τις οποίες αφορούσαν ήδη αυτόν τον αγωγό φυσικού αερίου. Η τελευταία, έπληξε τον παράλληλο αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2.

«Δύο από αυτές τις τέσσερις βρίσκονται στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Σουηδίας», επισήμανε η Τζένι Λάρσον, διευκρινίζοντας ότι η τέταρτη διαρροή εντοπίστηκε στον Nord Stream 2, κοντά σε μια μεγαλύτερη τρύπα που είχε εντοπιστεί στον Nord Stream 1.

«Η απόσταση είναι κάτι σχετικό, αλλά βρίσκονται κοντά η μία στην άλλη», εξήγησε. Οι δύο άλλες διαρροές εντοπίζονται στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δανίας.

«Το λιμενικό της Σουηδίας εντόπισε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα τέταρτη διαρροή αερίου στους αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream που έχουν υποστεί ζημιές», δήλωσε εκπρόσωπος του σώματος στην εφημερίδα Svenska Dagbladet.

Η ΕΕ υποπτεύεται ότι οι διαρροές οφείλονται σε δολιοφθορά στους υποθαλάσσιους αυτούς αγωγούς που μεταφέρουν αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη και έχει προειδοποιήσει ότι θα δώσει “σθεναρή” απάντηση σε οποιαδήποτε σκόπιμη διακοπή της ευρωπαϊκής ενεργειακής υποδομής.

«Έχει ήδη διαρρεύσει το μισό αέριο που περιείχαν οι ρωσικοί αγωγοί Nord Stream»

Το μισό και πλέον από το αέριο που περιείχαν οι αγωγοί στον βυθό της Βαλτικής Θάλασσας στους οποίους σημειώθηκαν ανεξήγητες εκρήξεις νωρίτερα αυτή την εβδομάδα έχει πλέον διαρρεύσει, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ενέργειας της Δανίας χθες Τετάρτη.

Με αυτόν τον ρυθμό, οι δύο αγωγοί, που υφίστανται διαρροές σε τρία σημεία, αναμένεται να αδειάσουν την Κυριακή, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Κρίστοφερ Μπέτσαου.




Κατά τους υπολογισμούς της υπηρεσίας, η περιβαλλοντική επίπτωση της διαρροής είναι σχεδόν ίση με αυτή που έχουν στο περιβάλλον οι εκπομπές της Δανίας σε ετήσια βάση. Διαρρέει κυρίως μεθάνιο, κατά την ίδια πηγή.

Η Νορβηγία είναι πλέον ο μεγαλύτερος εξαγωγέας φυσικού αερίου στην Ευρώπη και οι μεγαλύτερες ενεργειακές της εταιρείες δήλωσαν χθες ότι ενισχύουν την ασφάλεια γύρω από τα υπεράκτια περιουσιακά τους στοιχεία.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This