Ο υπουργός Άμυνας της Φινλανδίας παίρνει δίμηνη άδεια… πατρότητας, με την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ να εκκρεμεί

«Τα παιδιά είναι ακόμη μικρά και δεν θέλω να τα θυμάμαι μόνο από τις φωτογραφίες», εξήγησε ο υπουργός

Must Read

Δίμηνη άδεια πατρότητας ετοιμάζεται να πάρει ο υπουργός Άμυνας της Φινλανδίας Άντι Καϊκόνεν, τη στιγμή που η χώρα του βρίσκεται σε εντατικές διαπραγματεύσεις για τη διαδικασία ένταξής της στο ΝΑΤΟ, με την υπουργό Οικονομικών Ανίκα Σααρίκο, αρχηγό του Κεντρώου κόμματος απ’ όπου προέρχεται ο Καϊκόνεν, να δηλώνει «στηρίζουμε με υπερηφάνεια την απόφαση του».

Ο Καϊκόνεν ανακοίνωσε προχθές Τρίτη μέσω του Twitter ότι από τις 6 Ιανουαρίου θα απουσιάζει από τα καθήκοντά του για δύο μήνες, γιατί θέλει να ασχοληθεί με την ανατροφή του δεύτερου παιδιού του, το οποίο γεννήθηκε τον Ιούλιο. «Τα παιδιά είναι ακόμη μικρά και δεν θέλω να τα θυμάμαι μόνο από τις φωτογραφίες», εξήγησε. Τα καθήκοντα του Καϊκόνεν στο υπουργείο θα αναλάβει προσωρινά ο βουλευτής του Κεντρώου κόμματος Μίκο Σαβόλα.

Όπως και στις άλλες σκανδιναβικές χώρες, είναι σύνηθες στη Φινλανδία να παίρνουν οι άνδρες άδεια πατρότητας μετά τη γέννηση του παιδιού τους. Δικαιούνται άδεια 54 ημερών και σχεδόν το 80% κάνει χρήση αυτού του δικαιώματος, αν και συχνά δεν την χρησιμοποιούν όλη. Οι πολιτικοί, ωστόσο, σπανίως ζητούν άδεια πατρότητας και ο Καϊκόνεν είναι ένας από τους πρώτους. Πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός Πάαβο Λιπόνεν ήταν πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα, αφού πήρε δύο φορές άδεια πατρότητας, αν και μόνο για λίγες ημέρες.

Όσον αφορά σε αυτό καθαυτό το θέμα της ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ, η Φινλανδία και η Σουηδία εγκατέλειψαν την πολιτική ουδετερότητας μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον Μάιο υπέβαλαν αίτημα ένταξής τους στη Συμμαχία. Από τα 30 μέλη της, μόνο η Ουγγαρία και η Τουρκία δεν έχουν επικυρώσει ακόμη την ένταξη, με τη δεύτερη να απαιτεί, ως γνωστόν, από τη Στοκχόλμη και το Ελσίνκι να λάβουν σκληρότερα μέτρα εναντίον κουρδικών οργανώσεων τις οποίες θεωρεί «τρομοκρατικές».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This