Άδοξο τέλος για πανίσχυρο Γερμανό εφοπλιστή: Έπεσε από τις σκάλες και σκοτώθηκε στα γενέθλια της γυναίκας του

Το 2003 είχε χάσει τη ζωή της με τον ίδιο τρόπο και η μητέρα του!

Must Read

Ένα από τα πιο διάσημα ονόματα της γερμανικής ναυτιλίας πέθανε χθες. Ο Μπέρτραμ Ρίκμερς, 71 ετών, έπεσε από τις σκάλες στη βίλα του, ενώ γιόρταζε τα 60ά γενέθλια της συζύγου του, όπως μετέδωσε η Bild.

«Αυτή την ώρα οι σκέψεις μας είναι κυρίως με τη σύζυγο του Ρίκμερς, Φραντζέσκα, τα τρία παιδιά και τα πέντε εγγόνια του, στα οποία εκφράζουμε τη βαθύτατη συμπάθειά μας», ανέφερε μια δήλωση από τη διοίκηση της Asian Spirit Steamship Company (σ.σ. ο Ρίκμερς παρέδωσε την εταιρεία στον γιο του Κλάσεν Ρίκμερς, το 2022).

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο το τι συνέβη και εξετάζεται το ενδεχόμενο μήπως ο εφοπλιστής του Αμβούργου υπέστη καρδιακή προσβολή λίγο πριν την πτώση του.

Η τραγική ειρωνεία, όπως αναφέρουν τόσο η Hamburger Abendblatt, όσο και η «Bild», είναι ότι η μητέρα του Ρίκμερς, Κρίστα, είχε πέσει θύμα παρόμοιου περιστατικού. Η Κρίστα Ρίκμερς είχε πέσει επίσης από μια σκάλα τον Αύγουστο του 2003, υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και τελικά πέθανε.

Ο Ρίκμερς προέρχονταν από μια από τις πιο γνωστές εφοπλιστικές δυναστείες της Γερμανίας. Αρχικά ίδρυσε μια εταιρεία με τον αδελφό του Erck που πουλούσε ομόλογα πλοίων. Όταν και τα δύο αδέρφια χώρισαν τη δεκαετία του 1990, ο Μπέρτραμ επέκτεινε την εταιρεία του σε μια μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία – με περίπου 130 πλοία.

Η Rickmers Holding υπέβαλε αίτηση πτώχευσης το 2017 αφού η HSH Nordbank, ένας από τους σημαντικότερους πιστωτές της, απέρριψε ένα εξωδικαστικό σχέδιο αναδιάρθρωσης.

Στη συνέχεια, ο Ρικμερς ίδρυσε την Asian Spirit Steamship Company, η οποία σήμερα ελέγχει έναν στόλο 11 τροφοδοτικών πλοίων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This