Τετάρτη 16/6/2021

Καζακστάν: Μπαράζ εκρήξεων σε αποθήκες πυρομαχικών με ένα νεκρό (video)

Τραυματίστηκαν συνολικά 31 άτομα

Σειρά εκρήξεων σημειώθηκε σε αποθήκη πυρομαχικών στο Καζακστάν, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματισθούν 31. Στην εντολή εκκένωσης της γειτονικής πόλης 44.000 κατοίκων προχώρησε η κυβέρνηση της χώρας.
Η έκρηξη σημειώθηκε σε στρατιωτική βάση που βρίσκεται κοντά στην πόλη Αρίς στην νότια επαρχία του Τουρκεστάν, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές. Τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Ουμιζράκ Σουκέγιεφ δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, ότι «οι εκρήξεις μπορούν να συνεχιστούν αρκετές μέρες».

Έχει ξανασυμβεί

Ο πρόεδρος του Καζακστάν, Κασσίμ- Τζομάρτ Τοκάγεφ, αναχώρησε για την περιοχή του συμβάντος, συνοδευόμενος από άλλους αξιωματούχους της κυβέρνησης, ενώ έδωσε εντολή να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας των κατοίκων. Παρόμοια περιστατικά είχαν σημειωθεί στην περιοχή και τα προηγούμενα χρόνια, λόγω μη σωστής τήρησης των κανονισμών ασφαλείας.
Βίντεο που ανάρτησαν κάτοικοι της περιοχής στο διαδίκτυο δείχνει τρομαγμένους ανθρώπους να κοιτάζουν ένα γιγαντιαίο σύννεφο καπνού και την σκόνη που να σηκώνεται, ενώ εξακολουθούν να ακούγονται εκρήξεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ