Ηλιακές εκρήξεις απειλούν το βόρειο ημισφαίριο!

Must Read

Το ξεκίνημα μιας ισχυρής μαγνητικής καταιγίδας φαίνετε να έχουν εντοπίσει ρώσικα αστεροσκοπεία , με τα πρώτα σημάδια να γίνονται αισθητά με φαινόμενα που θυμίζουν βόρειο σέλας να παρουσιάζονται στους νυχτερινούς ουρανούς ορισμένων βόρειων πολιτειών των ΗΠΑ.

 

Τέτοια φαινόμενα αποδίδονται σε εκρήξεις που προκύπτουν στην επιφάνια του Ηλίου, κάτι το οποίο γίνεται διαρκώς αλλά διαφέρει σε κλίμακα και συχνότητα. Στην προκειμένη περίπτωση φαίνεται να συνέπεσαν τρεις μεγάλες εκρήξεις  (η επιστημονική ορολογία είναι στεμματική εκπομπή μάζας ή στεφανιαία μαζική εκτίναξη) σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Αυτό φέρνει σαν αποτέλεσμα, όταν οι ενέργεια που έχει «εκτοξευθεί» από τον Ήλιο φτάσει στη Γή, την πιθανή αναστάτωση των ηλεκτρονικών συστημάτων των δορυφόρων και κατά συνέπια συστήματα επικοινωνίας και πλοήγησης, όπως τα GPS για παράδειγμα, αλλά και συστήματα μεταφοράς δεδομένων.

Το φαινόμενο που θύμιζε βόρειο σέλας, μπορεί να αποδειχθεί άκρως επικίνδυνο

Η αρμόδια αρχή των ΗΠΑ για την πρόβλεψη διαστημικών φαινομένων έχει βγάλει ανακοίνωση για την οποία προειδοποιεί τους αμερικανούς πολίτες, κυρίως των βόριων πολιτειών, για την πιθανότητα ισχυρής γεωμαγνητικής καταιγίδας σήμερα. Στη θετική πλευρά των πραγμάτων, οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών  μπορεί να δυσκολευτούν με την χρήση κάποιων ηλεκτρονικών συστημάτων αλλά πιθανότατα να έχουν την ευκαιρία να απολυόσουν την θέαση ενός εντόνου βόρειου σέλατος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This