Τουρκία: Ξεκίνησε η μεγάλη δίκη για τα κτίρια που κατέρρευσαν στον φονικό σεισμό

Έντεκα κατηγορούμενοι στο εδώλιο

Must Read

Αναζητούνται ευθύνες.

Έντεκα μήνες μετά τον φονικό σεισμό του Φεβρουαρίου ο οποίος στοίχισε την ζωή σε περισσότερους από 50.000 ανθρώπους, ξεκίνησε στην Τουρκία η πρώτη μεγάλη δίκη για την απόδοση ευθυνών που αφορά τα κτίρια που κατέρρευσαν λόγω κακοτεχνιών.

Η δίκη αφορά ειδικότερα το ξενοδοχείο Isias της πόλης Αντιγιαμάν. Στο εδώλιο κάθονται 11 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου. Κατηγορούνται όλοι για ενσυνείδητη αμέλεια κατά την κατασκευή του 10ώροφου κτιρίου που κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 72 άνθρωποι, οι 24 εκ των οποίων ήταν έφηβοι Τουρκοκύπριοι που συμμετείχαν σε τουρνουά βόλεϊ. Τουλάχιστον ένας από τους ορόφους του κτιρίου είχε προστεθεί παρανόμως, όπως προκύπτει. Η έκθεση των εμπειρογνωμόνων κάνει λόγο για κακή ποιότητα των οικοδομικών υλικών. Οι κατηγορούμενοι αν κριθούν ένοχοι μπορεί να καταδικαστούν με ποινές κάθειρξης άνω των 20 ετών.

Από τον σεισμό σκοτώθηκαν 50.000 άνθρωποι στην Τουρκία και άλλοι 6.000 στην Συρία. Συνελήφθησαν στην πορεία τουλάχιστον 260 άνθρωποι που εμπλέκονταν στην κατασκευή των κτιρίων που κατέρρευσαν. Ο κατασκευαστής ενός 12όροφου κτιρίου στην Αντάκια συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, ενώ επιχειρούσε να φύγει στο Μαυροβούνιο. Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι οι βασικές κατασκευαστικές εταιρείες έχουν φτιάξει στενές σχέσεις με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This