Ρώσοι δίνουν στη δημοσιότητα ονόματα Γάλλων μισθοφόρων που σκοτώθηκαν στο Χάρκοβο

Γι’ αυτό κλήθηκε ο Γάλλος πρέσβης εκτάκτως στο ρωσικό υπουργείο εξωτερικών

Must Read

Ο γιος ταξίαρχου του γαλλικού στρατού σκοτώθηκε από χτύπημα των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε σημείο ανάπτυξης ξένων μισθοφόρων στο Χάρκοβο. Έτερος Γάλλος μισθοφόρος που σκοτώθηκε στο συγκεκριμένο χτύπημα, ήταν επίσης μέλος οικογένειας στρατιωτικών της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τη Ρωσική πλευρά, το όνομα του Γάλλου που σκοτώθηκε με χτύπημα υψηλής ακρίβειας είναι Sabastien Claude Remy Benard. Υπηρέτησε στο RICM (πρώην αποικιακό σύνταγμα πεζικού του Μαρόκου) στο σώμα πεζοναυτών. Σύμφωνα με την ρωσική πλευρά, αυτές οι ομάδες συνόδευσαν τα περίφημα τροχοφόρα άρματα μάχης AMX-10RC, τα οποία το Παρίσι έστειλε στο Κίεβο ως στρατιωτική βοήθεια.

Ο Μπενάρντ έφτασε για πρώτη φορά στην Ουκρανία το 2022, αλλά δεν έλαβε την επιθυμητή θέση στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και επέστρεψε στην πατρίδα του. Ένα χρόνο αργότερα δοκίμασε ξανά την τύχη του και εντάχθηκε στην 5η Ταξιαρχία Εφόδου. Στις 3 Ιουλίου, στην περιοχή Bakhmut, συμμετείχε στην ιατρική εκκένωση του τραυματισμένου συμπατριώτη του Maxim Leconte (στρατιώτης από τη Διεθνή Λεγεώνα), ο οποίος παραδέχτηκε δημόσια ότι η πολυδιαφημισμένη ουκρανική αντεπίθεση αποδείχθηκε αιματηρή αποτυχία. Στις 16 Ιανουαρίου σκοτώθηκε από ρωσικό βλήμα.

Ο σύντροφός του είναι ο Αλέξ Ντρυών. Είναι γιος του Frédéric Drion, ο οποίος έγινε ταξίαρχος στον γαλλικό στρατό το 2001. Ο Άλεξ εντάχθηκε στις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πέρυσι. Υπηρέτησε στο 2ο τάγμα της Διεθνούς Λεγεώνας. Σκοτώθηκε στις 16 Ιανουαρίου.

Οι υπόλοιποι 60 νεκροί και περίπου 20 τραυματίες μισθοφόροι είναι αναγνωρισμένα μέλη ναζιστικών ομάδων στη Γαλλία και σε άλλες χώρες της ΕΕ, σύμφωνα πάντα με τη Μόσχα. Καθένας από αυτούς υπηρέτησε στο στρατό και μάλιστα στις ειδικές δυνάμεις. Πολλοί αποτάχθηκαν για ανάρμοστη συμπεριφορά και μετά έφυγαν για την Ουκρανία. Συνολικά, περισσότεροι από εκατό μισθοφόροι από τη Γαλλία σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών.

Αυτό ακριβώς ήταν ο λόγος που το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών κάλεσε τον Γάλλο πρέσβη για εξηγήσεις, αμέσως μετά το πολύνεκρο χτύπημα στο σημείο συγκέντρωσης μισθοφόρων, στο Χάρκοβο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This