Ουγγαρία: Η αντιπολίτευση πιέζει για επικύρωση της αίτησης της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Must Read

Την έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου, για την επικύρωση της αίτησης της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ ζήτησαν σήμερα κόμματα της ουγγρικής αντιπολίτευσης, καθώς Ουγγαρία είναι η μοναδική χώρα στη Συμμαχία των 31 κρατών-μελών που ακόμη δεν το έχει κάνει.

«Το αίτημά μας (για έκτακτη συνεδρίαση) έχει σταλεί στον πρόεδρο της Βουλής… Τώρα το ερώτημα είναι αν 135 βουλευτές θα είναι αρκετά γενναίοι για να εμφανιστούν», δήλωσε στο Reuters η Ζίτα Γκουρμάι, βουλεύτρια της αντιπολίτευσης. Η Γκουρμάι αναφέρεται, ουσιαστικά στο κατά πόσο οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Fidesz και του κυβερνητικού εταίρου τους, των Χριστιανοδημοκρατών, σκοπεύουν να ψηφίσουν υπέρ του αιτήματος, κάτι που θα ενίσχυε τις πιθανότητες του να προχωρήσει η διαδικασία για την ουγγρική επικύρωση της αίτησης της σκανδιναβικής χώρας, επισημοποιώντας έτσι της ένταξη της στο ΝΑΤΟ.

Πάντως, ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος διόλου δεν καλοβλέπει την ενίσχυση του ΝΑΤΟ, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα προτρέψει τους βουλευτές (του) να εγκρίνουν την ένταξη της Σουηδίας με την πρώτη ευκαιρία. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής, Λάζλο Κόβερ, ανέφερε ότι δεν υπάρχει επείγουσα ανάγκη να συνεδριάσουν για αυτό το σκοπό, υποστηρίζοντας ότι οι προσπάθειες της αντιπολίτευσης για μια έκτακτη συνεδρίαση είναι πιθανό να αποτύχουν.

Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας δεν συνεδριάζει αυτή την περίοδο, αλλά ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ τόνισε την περασμένη Παρασκευή ότι αναμένει η ουγγρική Βουλή να επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στα τέλη Φεβρουαρίου, μετά την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This