«Σιγή ασυρμάτου» για τους ναυτικούς στο Καμερούν! Αγωνιούν οι οικογένειες των 8 ναυτικών

Must Read

Ώρες αγωνίας περνούν οι οικογένειες των οκτώ ναυτικών που την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έπεσαν θύματα απαγωγής μετά την επίθεση πειρατών, ανοιχτά του Καμερούν, στο ελληνόκτητο τάνκερ «Harry Lady», εταιρείας συμφερόντων του εφοπλιστή Αθανάσιου Μαρτίνου. Πρόκειται για πέντε Έλληνες, δύο Φιλιππινέζους και έναν Ουκρανό.

Δεν περάσαν δύο μήνες από την πειρατεία στο ελληνικό τάνκερ «Elka Aristotle» στο Τόνγκο, όπου είχαν απαχθεί ένας 20χρονος Έλληνας ναυτικός και τρεις Φιλιππινέζοι, ευτυχώς με αίσιο τέλος, και το νέο κρούσμα πειρατείας έρχεται να αναστατώσει, τόσο σύντομα, τη ναυτική οικογένεια της χώρας μας.

Τραυματίστηκε ένας 35χρονος Έλληνας

Ειδικότερα, οι έξι πειρατές προσέγγισαν οπλισμένοι σαν αστακοί το ελληνικό δεξαμενόπλοιο που είχε αγκυροβολήσει δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι Limboh, στο Καμερούν, έκαναν ρεσάλτο και απήγαγαν οκτώ από τα 28 μέλη του πληρώματος. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επίθεσης των πειρατών έπεσαν πυροβολισμοί, με αποτέλεσμα μία από τις σφαίρες να εξοστρακιστεί και να τραυματιστεί ο 35χρονος Έλληνας τρίτος μηχανικός, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Διαβάστε επίσης: Κραυγή αγωνίας από τον πατέρα του 20χρονου: «Πού είναι το παιδί μου»; – Βίντεο ντοκουμέντο από πειρατεία

Οι Έλληνες ναυτικοί είναι ο 45χρονος πλοίαρχος, ο 26χρονος ανθυποπλοίαρχος, ο 38χρονος δεύτερος μηχανικός και δύο δόκιμοι ηλικίας 20 και 21 ετών. Η είδηση της απαγωγής από το πλοίο που μεταφέρει καύσιμα σήμανε συναγερμό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος και ενημερώθηκαν άμεσα ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης και οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών.

Παράλληλα, η διαχειρίστρια εταιρία ξεκίνησε άμεσα τη διαδικασία μετάβασης εκπροσώπου της στο Καμερούν. Όπως είπε ο κ. Πλακιωτάκης, «ο πρωθυπουργός μού ζήτησε να πάρω όλα τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες».

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Καμερούν, Γρηγόριος δήλωσε ότι «Είναι ένα σύνηθες φαινόμενο. Θέλω να πω στις οικογένειες των ομήρων να μην ανησυχούν διότι δεν έχουμε κρούσματα, να έχουν κάνει κακό στους ομήρους. Είναι θέμα χρόνου να τους ελευθερώσουν. Να έχουν την ελπίδα τους στο Θεό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This