Αντιπρόεδρος Τούρκων στο ΝΑΤΟ: «Θα εγκαταστήσουμε S-400 και στην Κύπρο»

Must Read

Εν αναμονή των S-400 από τη Ρωσία, οι Τούρκοι ανεβάζουν για ακόμα μια φορά τους τόνους με σαφή αποδέκτη την Κύπρο.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής ομάδας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ και μέλος της διεθνούς επιτροπής του τουρκικού κοινοβουλίου, Ahmet Berat Conkar, δήλωσε στη ρωσική εφημερίδα «Ιζβέστια» πως… δεν αποκλείεται τα πυραυλικά συστήματα να αναπτυχθούν και στη Βόρεια Κύπρο”»!  

«Η Άγκυρα δεν αποκλείει ότι θα αναπτύξει τα αντιπυραυλικά συστήματα S-400 κοντά στα σύνορα με τη Συρία, το Ιράν, το Ιράκ και τη «Βόρεια Κύπρο» (όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος ο ίδιος).

«Για την Τουρκία», είπε, «η σημαντικότερη απειλή προέρχεται από την ανατολική Μεσόγειο» (περιοχή στην οποία βρίσκεται το ψευδοκράτος και η Συρία).

«Στο πλαίσιο αυτό τα πυραυλικά συστήματα μπορεί να αναπτυχθούν σε στρατηγικά σημεία, αλλά δεν έχει ακόμη ληφθεί τελική απόφαση επί του θέματος», δήλωσε, ενώ δεν δίστασε να στείλει και μια προειδοποίηση στον δυτικό κόσμο. «Εάν οι δυτικές χώρες συνεχίσουν να πιέζουν την Άγκυρα για την προμήθεια όπλων, η χώρα θα επαναπροσανατολιστεί προς την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Ρωσία».

«Η Άγκυρα θα παρακολουθεί στενά τις κινήσεις των συμμάχων της. Αν γίνει ακύρωση αγοράς των F-35 ή εάν επιβληθούν στην Τουρκία κάποια εμπάργκο στην αγορά και πώληση όπλων, η χώρα θα στραφεί φυσικά σε άλλους κατασκευαστές. Η παγκόσμια αγορά εξοπλισμών έχει πολλά να προσφέρει. Ο ίδιος τόνισε ότι η κύρια προτεραιότητα της Άγκυρας είναι η ασφάλεια του τουρκικού λαού και όχι τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Την ίδια στιγμή, η καλλιέργεια αξιόπιστων διμερών σχέσεων με τη Ρωσία υπήρξε ανέκαθεν προτεραιότητα για την Τουρκία».

Όσον αφορά για τη θέση των S-400 μέσα στην Τουρκία απέφυγε να την αποκαλύψει. Ωστόσο, είπε πως οι πύραυλοι θα τοποθετηθούν όπου θα είναι βέλτιστοι όσον αφορά την κάλυψη των συνόρων της χώρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This