Φοβούνται τώρα σεισμό μεγαλύτερο των 7,1 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια! (video)

Must Read

Ένας πολύ ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ ταρακούνησε -ξανά- τη Νότια Καλιφόρνια. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο και την Πυροσβεστική του Σαν Μπερναρντίνο υπάρχουν πάρα πολλές ζημιές σε κτίρια και (μέχρι στιγμής) ένας τραυματισμός.


Με ανάρτηση στο επίσημο twitter της Πυροσβεστικής ένας αξιωματούχος έγραψε:

«Σπίτια άλλαξαν θέση, θεμέλια ράγισαν, τοιχία αντιστήριξης έπεσαν. Καταγράφηκε ένας τραυματισμός (ελαφρύς), οι πυροσβέστες προσφέρουν φροντίδες στον ασθενή. Δεν υπάρχουν ανάγκες που να μην έχουν καλυφθεί αυτή τη στιγμή.

Η δόνηση σημειώθηκε στις 8:19 μ.μ. τοπική ώρα και το επίκεντρο εντοπίστηκε σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από το Ριτζκρεστ, το σημείο όπου είχε καταγραφεί και ο σεισμός των 6,4 Ρίχτερ την Πέμπτη.

Ο νέος σεισμός είναι ο ισχυρότατος εδώ και μια εικοσαετία και έγινε μία ημέρα μετά τον σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που χτύπησε την ίδια περιοχή. Το εστιακό του βάθος ήταν πολύ μικρό – μόλις 900 μέτρα – και το επίκεντρο του ήταν πολύ κοντά στην πόλη Ρίτζκρεστ, που βρίσκεται 240 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Λος Άντζελες.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι καταγράφεται ένας μετασεισμός κάθε λεπτό, ενώ όπως εξηγούν οι σεισμολόγοι πρόκειται για μια σεισμική αλληλουχία που θα συνεχιστεί. Σύμφωνα με την δρα Λούσι Τζόουνς “κάθε σεισμός αυξάνει την πιθανότητα για έναν ακόμα” ενώ υπάρχει 10% πιθανότητα να ακολουθήσει ένας σεισμός ίδιας ή μεγαλύτερης έντασης στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ολόκληρη η περιοχή έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και των πρώτων βοηθειών δεν προλαβαίνουν να απαντούν σε κλήσεις για απεγκλωβισμούς και τραυματισμούς κατοίκων, ενώ την ίδια ώρα έχουν ξεσπάσει εκατοντάδες πυρκαγιές και διαρροές αερίων κάνοντας το σκηνικό εξαιρετικά επικίνδυνο!
Ο νέος σεισμός ήταν τόσο ισχυρός που ανάγκασε τους διοργανωτές να διακόψουν τον αγώνα μπάσκετ μεταξύ των Knicks της Νέας Υόρκης και των Pelicans της Νέας Ορλεάνης που γινόταν στο Λας Βέγκας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This