Τάσος Ξιαρχό – Συγκλονίζει η κοπέλα που βίωσε χλευασμό: «Νιώθω τρομερές τύψεις» (video)

Η Έλενα Ακρίτα και ο Στέλιος Κουδουνάρης, παίρνουν θέση για το δημόσιο body shaming που έκανε ο γνωστός χορευτής.

Must Read

Το θέμα συζήτησης των τελευταίων ημερών έχει γίνει ο Τάσος Ξιαρχό, αφού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων έπειτα από την ρατσιστική ανάρτηση που έκανε σχετικά με τα παπαρανίσια κιλά της και την ενδυματολογική της επιλογή.

Για το εν λόγω θέμα που έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την κοινή γνώμη τα τελευταία 24ωρα, τοποθετήθηκε, μέσω της εκπομπής «Super Κατερίνα», ο σχεδιαστής μόδας Στέλιος Κουδουνάρης ο οποίος τόνισε πως: «Έχω σχεδιάσει πάρα πολλές φορές ρούχα ριγέ. Για να μην το πάμε όμως πλαγίως, θα σας πω ευθέως ότι σαφώς και υπάρχουν κανόνες για τα ρούχα αλλά ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να φοράει ότι θέλει και κανείς δεν έχει δικαίωμα να τον κρίνει με έναν τρόπο ο οποίος είναι χλευαστικός», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Θα κρατήσω το ωραίο αυτής της ιστορίας το ότι όταν γίνεται κάτι τόσο έντονο δημιουργείται μια ορατότητα και ο κόσμος καταλαβαίνει πόσο άσχημα μπορούν να κάνουν να νιώσουν κάποιοι άνθρωποι από κάποιες συμπεριφορές. Οπότε ο υπόλοιπος κόσμος παραδειγματίζεται, ξέρει πως δεν πρέπει να συμπεριφέρεται κατ’ αυτό τον τρόπο και να προσβάλλει τους συνανθρώπους του. Νομίζω ότι κάποια τέτοια περιστατικά θα μας οδηγήσουν σε μια καλύτερη κοινωνία».

https://vimeo.com/641873006

Δείτε επίσης: Τάσος Ξιαρχό: To «πετσόκομμα» της Τζόυς Ευείδη και του Θηρίου για την ρατσιστική του ανάρτηση (video)

Τη συμπεριφορά του χορευτή και όσα ακολούθησαν μετά την ντροπιαστική δημοσίευση του δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη η Έλενα Ακρίτα.

«Λίγο θα ασχοληθώ με τον χορευτή εκείνον που διαπόμπευσε μία κοπέλα στο διαδίκτυο επειδή είχε λίγο περισσότερα κιλά, ήταν αφρατούλα και φορούσε μια ριγέ μπλούζα. Και λέω θα ασχοληθώ λίγο και θα είμαι και πάρα πολύ προσεκτική γιατί απ’ ότι φαίνεται και από τις αντιδράσεις του μετά, νομίζω ότι ο άνθρωπος χρειάζεται κάποια βοήθεια. Επειδή δεν είμαι ψυχίατρος, είμαι δημοσιογράφος, το πάω βήμα – βήμα και γωνιά – γωνιά αυτό που λέω. Πιστεύω ότι ένας άνθρωπος, ο οποίος κάνει αυτή την πράξη, μετά κλείνεται στην τουαλέτα επειδή το κορίτσι ειδοποιήθηκε και είδε τι συμβαίνει και ντράπηκε, μετά απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει -πρέπει να σας πω ότι εγώ δεν πιστεύω αυτό που λένε ότι όποιος που λέει ότι θα αυτοκτονήσει δεν αυτοκτονεί, ποτέ δεν ξέρεις τι συμβαίνει με αυτή την ιστορία-. Μετά όμως ζήτησε συγγνώμη και αφού τη ζήτησε τη συγγνώμη βγήκε και είπε ότι “ζούμε στην εποχή που η χοντρή Δανάη Μπάρκα παρουσιάζει εκπομπή”.

Ναι αγαπητέ μου, ναι, ζούμε σε αυτή την εποχή. Και είμαστε πολύ ευτυχισμένοι και ευλογημένοι που ζούμε σε αυτή την εποχή. Θέλουμε πάρα πολύ η Δανάη Μπάρκα που δεν είναι ψηλή, ξανθιά, ανορεξική, αδύνατη, να κάνει εκπομπή, θέλουμε πάρα πολύ να ακούσουμε αυτά που έχει να μας πει και επιτέλους μπαίνουμε σε άλλες εποχές, με άλλες νόρμες και με λιγότερα στερεότυπα.

Είμαστε ευλογημένοι, το ξαναλέω, που ζούμε αυτή την εποχή. Και ξέρετε γιατί τη ζούμε; Γιατί όλοι εμείς, οι χρήστες του διαδικτύου, έχουμε βοηθήσει πάρα πολύ στο να φτάσουμε να ζούμε αυτές τις στιγμές που μας προκαλούν ψυχική ανάταση. Αν το όμορφο κορίτσι αυτό, που διαπομπέφθηκε, βγήκε την άλλη μέρα με μια υπέροχη ριγέ μπλούζα, μια κούκλα γελαστή και πανέμορφη, αυτό το χρωστάει και στη δουλειά που έχει γίνει στο διαδίκτυο. Στην ευαισθητοποίηση, στις λογικές του cancel… Εάν δεν ήμασταν όλοι εμείς που βοηθάμε, που στηλιτεύουμε την ομοφοβία, τον ρατσισμό, τη χονδροφοβία, τον ηλικιακό ρατσισμό, που γινόμαστε ενίοτε και σκληροί σε αυτό, δεν θα μπορούσε να βγει αυτό το κοριτσάκι να βγει και να κάνει αυτή την υπέροχη, γενναία κίνηση. Το πιθανότερο είναι ότι θα είχε κλειστεί στο σπίτι της και θα έκλαιγε στην αγκαλιά της μανούλας της. Δεν είναι αστεία η ιστορία της χονδροφοβίας, καθόλου αστεία. Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε έτσι.

Να σας θυμίσω ότι μόλις πριν λίγο καιρό, ένα κορίτσι 14 χρονών, η κόρη ενός ιερέα, επειδή το είχαν κάνει σκουπίδι από το bullying και τον χλευασμό που υφίστατο κάθε μέρα στο σχολικό περιβάλλον, πήγε και έκανε μπαλονάκι, με αποτέλεσμα, 14 χρονών, να πεθάνει. Θα τα αντιμετωπίζουμε σοβαρά και είναι πολύ σημαντική η δουλειά που κάνετε και κάνουμε όλοι εμείς, οι επαναστάτες του καναπέ και του πληκτρολογίου. Χωρίς εμάς όλα αυτά θα περνούσαν “ντούκου”. Να μην υποτιμάτε τη δύναμή σας, γιατί υπάρχει και είναι εδώ. Να σας θυμίσω το efood, πολλές άλλες περιπτώσεις, την περίπτωση του Λιγνάδη, του Φιλιππίδη, του Me Too. Πιστεύετε θα υπήρχε το Me Too αν δεν υπήρχε ένα διαδίκτυο και ευαισθητοποιημένοι χρήστες με θεϊκά αντανακλαστικά;

Πολύ σας αγαπώ όλους εσάς, πολύ σας αγαπώ. Σας έχω μέσα στην καρδιά μου, είστε ο λόγος που ξυπνάω και χαμογελάω κάθε πρωί», σημείωσε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος μέσω του podcast της.

https://vimeo.com/641871550

Η Μαίρη, όπως ονομάζεται η κοπέλα που βίωσε τον χλευασμό από τον εν λόγω χορογράφο, έχει επηρεαστεί πολύ από την έκταση που πήρε το θέμα και μιλώντας στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, αποκάλυψε πως νιώθει τύψεις.

Δείτε επίσης: Τάσος Ξιαρχό: H κοπέλα που χλεύασε φόρεσε ξανά μπλούζα με… ρίγες

«Επειδή όλο αυτό που φέρνει στρες και δεν θέλω να χάσω τη δουλειά μου, έχω πάρει μερικές μέρες άδεια και μένω στο σπίτι λίγο να πάρω τον χρόνο μου, να ηρεμήσω, να συγκροτηθώ κι εγώ.

Εγώ έστειλα ένα προσωπικό μήνυμα, να απολογηθεί, να το λύσουμε και να τελειώσει το θέμα εκεί. Με πείραξε πάρα πολύ και με πείραξε ακόμα πιο πολύ ότι ενώ βλέπουμε έναν άνθρωπο να ταλαιπωρείται πάρα πολύ, ψυχολογικά να πέφτει και δεν του δίνουμε τον χώρο του να ανασυγκροτηθεί, να ζητήσει τη βοήθεια σωστά από τους ανθρώπους που πρέπει. Δεν είναι αστείο να παίζουμε με τέτοιες ψυχολογικές καταστάσεις, δεν είναι παιχνίδι.

Νιώθω τρομερές τύψεις, νιώθω πάρα πολύ άσχημα, εγώ δεν ήθελα να γίνει κάτι τέτοιο», τόνισε.

«Να ζητήσει βοήθεια, να μην ντρέπεται γι’ αυτό. Ειλικρινά θέλω να ακούσω ένα συγγνώμη. Δεν θέλω να βγει στα κανάλι ή να κάνει στόρις. Αυτές οι κινήσεις για μένα δεν είναι απαραίτητες, μπορούσαμε να το λύσουμε μεταξύ μας», είπε στην συνέχεια.

«Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν γονιό να μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία, να βλέπει το παιδί του να υποφέρει κι εμείς αντί να τον στηρίζουμε και να τον βοηθάμε να τον πατάμε και άλλο κάτω», κατέληξε η νεαρή κοπέλα ούσα συναισθηματικά φορτισμένη.

Δείτε επίσης: Τάσος Ξιαρχό: Σε απελπιστική κατάσταση οι γονείς του – Τι είπαν λίγο πριν εισαχθεί στο νοσοκομείο (video)

https://vimeo.com/641868939

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This