Πέννυ Μπαλτατζή: «Ήταν απίστευτα δύσκολο! Δεν μπορείς να συνυπάρξεις, με έναν άνθρωπο που κάνει παράλογες σκέψεις»

Must Read

Η Πέννυ Μπαλτατζή έχει μιλήσει κατά καιρούς για τη μητέρα της η οποία έχει φύγει από τη ζωή και είχε ψυχαναγκασμό ιδεοψυχαναγκαστική υστερία, ενώ πάθαινε και κρίσεις πανικού.

Η γνωστή τραγουδίστρια για να μπορέσει να  αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί τα ψυχικά της τραύματα έκανε ψυχοθεραπεία από την οποία κατάλαβε πως είχε περάσει μικρές κρίσεις κατάθλιψης.

Για την αγαπημένη της μητέρα  αλλά και για τη βοήθεια που προσέφερε ψυχοθεραπεία Για να αποδεχτεί την κατάσταση μίλησε η εν λόγω ερμηνεύτριας στο περιοδικό «Λοιπον», τονίζοντας πως παρόλο που υπήρχε δυσκολία στην επικοινωνία  τους Της λείπει πάρα πολύ.

Την απώλεια της μητέρας σου η ψυχοθεραπεία την απάλυνε;

Όχι. Αλλά γίνεται μια όμορφη αποδοχή των πραγμάτων και του ανθρώπου σε όλα τα επίπεδα. Ούσα μαμά, θυμάμαι κάθε μέρα τη μαμά μου. Υπάρχουν φορές που κλαίω και συγκινούμαι. Μου λείπει πολύ. Θα ήθελα να της πω όσα θέλω, ακόμα και αν δεν μπορούσε να τα κατανοήσει λόγω της ψυχικής της κατάστασης. Ακόμα και αν δεν μπορούσε να με καθοδηγήσει, εγώ θα ένιωθα ότι την έχω κοντά μου. Υπάρχουν μέρες που νιώθω δυνατή και τυχερή για το διάστημα που την είχα και για όσα μου έμαθε. Μου κοστίζει που δεν είναι εδώ. Και ο αδελφός μου μού λείπει. Θα ήθελα να ζούσε, να δει τα ανιψάκια του και να με αγκαλιάζει/. Κανείς ποτέ δεν θα αντικαταστήσει αυτούς τους ανθρώπους.

Το ότι η μητέρα σου αντιμετώπιζε ζητήματα ψυχικής υγείας σε δυσκόλευε τόσο σαν παιδί όσο και μεγαλώνοντας;

Ήταν απίστευτα δύσκολο. Δεν μπορείς να συνυπάρξεις, γιατί δεν μιλάς την ίδια γλώσσα με έναν άνθρωπο που κάνει παράλογες σκέψεις. Κάποιες φορές πρέπει να βρεις τον τρόπο να περάσεις το στάδιο του «γιατί συμβαίνει στη μαμά μου» και να επικοινωνείς χωρίς να τον κρίνεις. Πρέπει να τον αντιλαμβάνεσαι σαν έναν άνθρωπο που έχει κάποια αναπηρία και αδυνατεί πραγματικά.

Φοβήθηκες μην αντιμετωπίσεις το ίδιο;

Όχι. Αισθάνομαι ότι είμαι πολύ λειτουργική από πολύ μικρή, ενώ η μαμά μου δεν ήταν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This