Πέμπτη 24/6/2021

Η πρεσβεία των ΗΠΑ μοιράζει διαφήμιση σε ελληνικά ΜΜΕ μέσω της γνωστής εταιρείας της λίστας!

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, ξεκινά διαφημιστική καμπάνια την οποία θα αναλάβει όπως άλλοτε η γνωστή εταιρεία Initiative. Ναι, καλά διαβάσατε μιλάμε για την εταιρεία η οποία ανέλαβε – σκανδαλωδώς κατά πολλούς – το μοίρασμα των εκατομμυρίων της λεγόμενης «λίστας Πέτσα»!

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και σοβαρά. Για ποιο λόγο κάνει διαφημιστική καμπάνια η αμερικανική πρεσβεία σε ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης; Πως συνδέεται η εμπλοκή της συγκεκριμένης εταιρείας με δύο καμπάνιες που παραπέμπουν στα ανώτατα σαλόνια της πολιτικής εξουσίας; Και μην βιαστείτε να πείτε ότι η αμερικανική πρεσβεία δεν ασκεί εξουσία στην Ελλάδα. Μάλλον το αντίθετο έχει αποδειχθεί.

Ρωσία-ΗΠΑ

Πότε άλλοτε υποχρεωνόταν ελληνική κυβέρνηση να απολογείται για δηλώσεις του αμερικανού πρέσβη; Όπως έγινε πρόσφατα με τις δηλώσεις Πάιατ ότι η Ελλάδα αποτελεί ανάχωμα στην ρωσική επιρροή;

Το πιο σημαντικό όμως είναι η συγκυρία. Η συγκυρία των εθνικών θεμάτων. Για ποιο λόγο η υπερδύναμη θέλει να διοχετεύσει κονδύλια σε ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης την ώρα που τα εθνικά θέματα βρίσκονται στο ζενίθ; Την ώρα που η Ελλάδα ψάχνει υποστήριξη από την Αμερική απέναντι στην Τουρκία, η Αμερική στηρίζει τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης! Και δε χρειάζεται να είσαι συνωμοσιολόγους για να πάει ο νους σου στο πονηρό. Από μόνη της αυτή η πράξη παραπέμπει σε προπαγάνδα.

Καιρός γαρ εγγύς και η σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας θα φανεί σύντομα. Μην αρχίσουμε μόνο να βλέπουμε άρθρα υπέρ της συνεκμετάλλευσης και του διμερούς διαλόγου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ