Τα κανάλια τινάζουν την μπάνκα στον αέρα

Οι «σίγουροι» παρουσιαστές, οι εκπλήξεις και οι... μεταγραφές

Must Read

Η ελληνική τηλεόραση… παίζει και, όπως φαίνεται, αυτό της αρέσει πολύ! Η επιτυχία μάλιστα καθρεφτίζεται και στους δείκτες τηλεθέασης της εταιρίας τηλεμετρήσεων Nielsen, με αποτέλεσμα τα τηλεπαιχνίδια να μας κρατήσουν συντροφιά και την τηλεοπτική σεζόν 2023-2024!

Από τα πιο αγαπημένα προγράμματα της μικρής οθόνης είναι τα τηλεπαιχνίδια και οι παρουσιαστές τους -κυρίως ηθοποιοί- είναι αυτοί που μπαίνουν μέσα στις καρδιές των τηλεθεατών. Οι ηθοποιοί, λόγω της θεατρικότητας στις εκφράσεις και της πλαστικότητας στις κινήσεις, επιλέγονται για να δοκιμαστούν σε κάτι που θέλει σίγουρα πολύ μπρίο, γρηγοράδα, κέφι, χαρά και καλή επικοινωνία με τους παίκτες και το κοινό.

Ο Γιώργος Καραμίχος στο «Βρες τη λέξη» της ΕΡΤ

Η επόμενη χρονιά θα είναι η χρονιά των τηλεπαιχνιδιών, μια λύση οικονομική για τα κανάλια, ενώ για τους τηλεθεατές σκέτη απόλαυση, καθώς παίζεις από το σπίτι, τσεκάρεις τις γνώσεις σου, την αντίληψη και τη σκέψη σου.

Hδη για την επόμενη χρονιά το πράσινο φως, έστω και άτυπα, έχει δοθεί στα περισσότερα τηλεπαιχνίδια που προβλήθηκαν φέτος, ενώ αναμένεται να μπουν και άλλα στον χορό από τον Σεπτέμβριο. Στον ΑΝΤ1 η συνταγή παραμένει ίδια και απαράλλαχτη.

Το ιστορικό «Ρουκ Ζουκ» συνεχίζει να είναι πρώτο σε τηλεθέαση στη ζώνη του και η Ζέτα Μακρυπούλια, κακά τα ψέματα, είναι η παρουσιάστρια που το ανανέωσε σημαντικά, διαδεχόμενη τη Μαίρη Μηλιαρέση, που το πρωτοπαρουσίασε στο Mega. Η Ζέτα, αν και είχε πολλές προτάσεις από τον ανταγωνισμό και οι «σειρήνες» ήταν αρκετές, προτίμησε να παραμείνει και να απαιτήσει από το κανάλι αλλαγές στα σκηνικά αλλά και πολλά πλούσια δώρα, που θα τινάξουν την μπάνκα στον αέρα.

«Ρουκ Ζουκ» με τη Ζέτα Μακρυπούλια

Το «5×5» μέχρι τώρα το παρουσίαζε ο Μάρκος Σεφερλής, όμως, μετά τη μεταγραφή του στον Σκάι, αναζητείται διάδοχος, και μέχρι στιγμής σαφές προβάδισμα έχει η Κατερίνα Ζαρίφη. Βέβαια και ο Τόνυ Σφήνος έχει πολλούς θαυμαστές και κοντράρει στα ίσα τη Ζαρίφη. Τα τελευταία 24ωρα στο παιχνίδι διεκδίκησης του «5×5» μπήκε και η ηθοποιός Βάσω Λασκαράκη, αλλά και ο Σάββας Πούμπουρας.

Απόλυτα λογικό είναι στον ΑΝΤ1 να συνεχίσει και το τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;», με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου να θέτει ερωτήσεις και τους παίκτες να προσπαθούν μέσα από τις σωστές απαντήσεις να κερδίσουν χρηματικά ποσά. Το παιχνίδι πάει «σφαίρα» και ο «Αρνι» δίνει τα ρέστα του όταν μπλοφάρει… Στο παρελθόν, στην καρέκλα του παρουσιαστή του «Εκατομμυριούχου» κάθισαν γνωστοί ηθοποιοί, με πιο επιτυχημένο τον Σπύρο Παπαδόπουλο, ο οποίος άφησε το στίγμα του. Εποχή όμως θα αφήσει και ο Γρηγόρης, καθώς οι παίκτες τον αγαπούν πολύ όταν τους βοηθάει με τον τρόπο του. Στον Alpha η αποχώρηση του Xρήστου Φερεντίνου από το κανάλι ύστερα από έναν επιτυχημένο κύκλο συνεργασίας αφήνει το παιχνίδι «Deal» ακέφαλο. Ο σταθμός κάνει ραντεβού με τους υποψήφιους αντικαταστάτες και, αν το τηλεπαιχνίδι, του οποίου τα δικαιώματα διατηρεί το κανάλι, συνεχιστεί σε καθημερινή βάση, τότε στα τέλη της εβδομάδας θα ξέρουμε ποιος θα το παρουσιάζει.

«Οι 100» με τον Λάμπρο Φισφή

Υπάρχει όμως η πιθανότητα να δούμε στον Alpha και ένα άλλο παλιό και ωραίο τηλεπαιχνίδι, το οποίο παρουσίαζε ο Ανδρέας Μικρούτσικος, το «Πιο μεγάλο παζάρι» ή, αλλιώς, το παιχνίδι εκείνο όπου το δίλημμα «το κουτί ή την κουρτίνα;» ακούγεται σαν λούπα. Αν αυτό δεν προχωρήσει για καθημερινό πρόγραμμα, τότε εξετάζεται το σενάριο του Σαββατοκύριακου, στη ζώνη πριν από το δελτίο ειδήσεων.

Οι κριτές του «My style rocks»: Δημήτρης Σκουλός, Ηλιάνα Παπαγεωργίου και Στέλιος Κουδουνάρης

Να σημειωθεί ότι η Βίκυ Σταυροπούλου είναι η ηθοποιός που προορίζεται για να κάνει το… «Μεγάλο παζάρι»! Η πιο μπριόζα κριτής του «J2US» θα φύγει από τα χέρια του παραγωγού Νίκου Κοκλώνη; Μάλλον όχι. Απλά, όπως ακούγεται στη μιντιακή αγορά, ο Κοκλώνης θα ξεκινήσει το μουσικό σόου «J2US» τον Ιανουάριο του 2024, άρα το φθινόπωρο όλα τα μέλη της κριτικής του επιτροπής θα είναι ελεύθερα να «παίξουν» με άλλες παραγωγές, ακόμη και με άλλα κανάλια. Ετσι, πολύ κοντά στην τηλεοπτική του επιστροφή τον Οκτώβριο βρίσκεται το τηλεπαιχνίδι «Μεγάλο παζάρι», το οποίο δόξασε ο Ανδρέας Μικρούτσικος (1992-1993) στο παρελθόν, χαρίζοντας πολλά δώρα.

Το Star πάντα αγαπούσε τα τηλεπαιχνίδια, και οι αγάπες δεν αλλάζουν εύκολα. Αλλωστε ο «Τροχός της τύχης» είναι από τα πλέον ιστορικά formats – με σύνθημα «όποιος γυρίζει κερδίζει» η ζώνη των 8 γνωρίζει μεγάλες δόξες. Στο τιμόνι της παρουσίασης είναι κλασικά ο εξαιρετικός Πέτρος Πολυχρονίδης, ικανός, έμπειρος και ο καταλληλότερος για το συγκεκριμένο. Το παιχνίδι, εκτός από πολλά χρήματα και δώρα, έχει μοιράσει και αρκετά αυτοκίνητα.

Το μεσημέρι η συνταγή δεν αλλάζει, και ας αποχώρησε η γκράντε παρουσιάστρια. Το «Shopping Star» είναι και θα παραμείνει η αποθέωση της γυναίκας της διπλανής πόρτας που απολαμβάνει δίχως ενοχές ψώνια και πασαρέλα, και στο τέλος αποθεώνεται και λόγω τηλεοπτικής παρουσίας. Η Βίκυ Καγιά, η οποία παρουσίαζε το παιχνίδι όλα τα χρόνια της προβολής του, αποχώρησε και αναζητείται διάδοχος από τον χώρο της μόδας. Μάλλον στη Ζενεβιέβ Μαζαρί θα πέσει ο κλήρος ή σε πρόσωπο-έκπληξη, όπως ο coach του «GNTM» Γιώργος Καράβας. Βέβαια στη μιντιακή αγορά λέγεται ότι πρόταση από το Star έχει γίνει και στη σύζυγο του Σάκη Ρουβά, Κάτια Ζυγούλη, στην Μπέτυ Μαγγίρα από το Open, αλλά και στην Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Οι δύο τελευταίες θα αποτελέσουν και μεταγραφές-έκπληξη αν συμβεί κάτι τέτοιο.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου

Αθόρυβα, αλλά σταθερά, «Οι 100» με τον Λάμπρο Φισφή κέρδισαν έδαφος και το εισιτήριο για την επόμενη σεζόν, ενώ και το αουτσάιντερ «Cash or Trash» πέτυχε τον στόχο του και με το παραπάνω, με αποτέλεσμα η αεικίνητη Δέσποινα Μοιραράκη και οι πολύ καλοί συνεργάτες της να συνεχίσουν και την επόμενη χρονιά. Η Δέσποινα Μοιραράκη δεν πουλά μόνο χαλιά, αλλά και αντίκες και ό,τι βάζο, έπιπλο ή πίνακα έχετε στο σπίτι σας, με ανεβασμένη διάθεση. Εκαστος στο είδος του.

«Ανοιγμα» στον τομέα των τηλεπαιχνιδιών κάνει και ο Σκάι, ο οποίος εντάσσει δύο παλιά, γνώριμα τηλεπαιχνίδια στο πρόγραμμά του. Πρόκειται για τον «Μονομάχο», ο οποίος ύστερα από χρόνια τηλεοπτικής αγρανάπαυσης κάνει δυνατό comeback στο καθημερινό πρόγραμμα του σταθμού. Με δυνατό δίδυμο στην παρουσίαση, τον Μάρκο Σεφερλή και τον Εκτορα Μποτρίνι, έρχεται στο Φάληρο και το τηλεπαιχνίδι μαγειρικής «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου». Παλαιότερα, το συγκεκριμένο παιχνίδι το είχε παρουσιάσει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στον ΑΝΤ1.

Θάνος Λούδος (εκτιμητής) και Δέσποινα Μοιραράκη στο «Cash or Trash» του Star

Από την άλλη, το τηλεπαιχνίδι «Μy style rocks» είναι ένα χορταστικό σε διάρκεια τηλεπαιχνίδι μόδας, που, όπως όλα δείχνουν, ο Σκάι θέλει να συνεχίσει και την επόμενη σεζόν, μετά τα τελευταία ανεβασμένα νούμερα τηλεθέασης. Ποια θα είναι όμως η οικοδέσποινα και ποιοι στην κριτική επιτροπή;

Στο Mega, η επιτυχία τού «The Chase» με την τσαχπίνα Μαρία Μπεκατώρου δεν αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψεις. Το διαβατήριο για τη σεζόν 2023-2024 το έχει ήδη πάρει. Αν και το πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι γνώσεων προβάλλεται επτά ημέρες την εβδομάδα, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει με άλλο ανάλογο πρόγραμμα, σημειώνει υψηλή τηλεθέαση και θεωρείται κορυφαίο στο είδος του, καθώς οι ερωτήσεις είναι αρκετά «ψαγμένες» και ευρέος φάσματος, ενώ ιδιαίτερα εύστοχη θεωρείται η επιλογή των chasers.

Νατάσα Κουβελά και Πέτρος Πολυχρονίδης στον «Τροχό της τύχης» του Star

Τέλος, στη δημόσια τηλεόραση, το «Βρες τη λέξη»με παρουσιαστή τον ηθοποιό Γιώργο Καραμίχο είναι το μοναδικό που θα συνεχιστεί, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΡΤ αναζητεί ακόμη ένα στη θέση του «Αδύναμου κρίκου», και ακούγεται πως κάποιο format του BBC ίσως είναι η τελική επιλογή. ΕΡΤ χωρίς τηλεπαιχνίδια φαντάζει αδιανόητο, καθώς σε αυτήν έκανε καριέρα η υπέροχη Μαρία Αλιφέρη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This