Ανακοινώνεται το επίδομα για τους συνταξιούχους

Σήμερα γίνεται γνωστή η έκτακτη ενίσχυση της προσωπικής διαφοράς, με στόχο να καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις

Must Read

Σήμερα αναμένονται οι ανακοινώσεις για το επίδομα προσωπικής διαφοράς, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες σε ομιλία του στην Κοζάνη, σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσουν οι οργισμένες αντιδράσεις των συνταξιούχων από τις αυξήσεις- κοροϊδία που δόθηκαν πριν από μόλις δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι οι 155.000 συνταξιούχοι που δεν πήραν ούτε ένα ευρώ παραπάνω θα πάρουν έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση ύψους 350 ευρώ περίπου. Ωστόσο, το τελικό πλεονάζον ποσό του δημοσιονομικού χώρου, κοντά στα 300.000.000 ευρώ, δίνει το περιθώριο στην κυβέρνηση να διευρύνει τους δικαιούχους, προσθέτοντας στους «τυχερούς» όσους πήραν αυξήσεις μικρότερες του 7,75% λόγω μεγάλης προσωπικής διαφοράς ή μεγαλύτερης επιβάρυνσης λόγω της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων. Όπως παραδέχονται κυβερνητικά στελέχη, 155.000 συνταξιούχοι δεν έλαβαν ούτε την αύξηση ύψους 7,75% ούτε την έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 250 ευρώ που δόθηκε πριν από τα Χριστούγεννα ούτε έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ ετησίως, ώστε να επωφεληθούν από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Ομως το Μέγαρο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο έχουν ανοίξει τις τελευταίες ημέρες τη «βεντάλια» των δυνητικών δικαιούχων. Συνεπώς εξετάζεται επιπρόσθετα να δοθεί μια έκτακτη ενίσχυση, κλιμακωτά, αναλόγως των εισοδημάτων, α) σε όσους είδαν πολύ μικρή έμμεση αύξηση στα εισοδήματά τους (π.χ., 3-5 ευρώ) λόγω της κατάργησης της εισφοράς, β) σε όσους πήραν αυξήσεις μεν, μικρότερες του 7,75% δε, λόγω μεγάλης προσωπικής διαφοράς. Οι δύο αυτές «δεξαμενές» αθροίζονται σε περισσότερους από 700.000 συνταξιούχους. Σε κάθε περίπτωση, η ενίσχυση αναμένεται να δοθεί έως τις 15 Μαρτίου, με την καταβολή της απευθείας στους λογαριασμούς των τελικών δικαιούχων και χωρίς να απαιτείται από μέρους τους καμία ενέργεια. Το γεγονός ότι η επικοινωνιακή φούσκα γύρισε «μπούμερανγκ» στην κυβέρνηση ανάγκασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε διαδοχικές δηλώσεις χθες και προχθές. Το βράδυ της Κυριακής, ο πρωθυπουργός σε ομιλία του σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στην Αργυρούπολη αναγκάστηκε να απολογηθεί, κάνοντας λόγο για «δικαιολογημένα παράπονα για το θέμα της προσωπικής διαφοράς», ενώ πρόσθεσε πως «θα υπάρχουν καλές εξαγγελίες και για τους συνταξιούχους που δεν είδαν καμία αύξηση τον τελευταίο μήνα», κάτι που επανέλαβε δύο φορές χθες στο πλαίσιο της περιοδείας του στη δυτική Μακεδονία. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν τολμά καν θα θέσει ζήτημα κατάργησης της προσωπικής διαφοράς δεν φαίνεται να ηρεμεί τα πνεύματα. Αυτό είναι και το βασικό αίτημα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, που καλούν σήμερα σε συλλαλητήριο στις 10.30 στα Προπύλαια και στις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας: δηλαδή, αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, με την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς του νόμου Κατρούγκαλου.

 






Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This