Η… ελεύθερη πτώση της Deutsche Bank έστειλε «στο κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Φόβος για το τραπεζικό σύστημα - Πτώση 8,53% στη μετοχή της Deutsche Bank

Must Read

Οι ανησυχίες για το τραπεζικό σύστημα συνεχίστηκαν σήμερα στις ευρωπαϊκές χρηματαγορές, όπου η πρώτη γερμανική τράπεζα, η Deutsche Bank, έκλεισε με πτώση 8,5% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Πτώση κατά 1,74% καταγράφηκε στο τέλος της συνεδρίασης στο Παρίσι, κατά 1,66% στη Φρανκφούρτη, κατά 1,26% στο Λονδίνο, έπειτα από ένα πρώτο μέρος της εβδομάδας που οι δείκτες ήταν στο πράσινο μετά την εξαγορά της Credit Suisse από την ανταγωνίστριά της, την UBS.

Η μετοχή της Deutsche Bank έκλεισε με μεγάλη πτώση σήμερα λόγω της αύξησης του κόστους των ασφαλίστρων έναντι κινδύνου αθέτησης πληρωμών (CDS), που ενίσχυσε τις ανησυχίες για την ανθεκτικότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Η μετοχή έκλεισε με πτώση 8,53% στα 8,54 ευρώ, αφότου έχασε έως 14% μέσα στην ημέρα, οδηγώντας μια τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση σε πτώση στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Η μετοχή της ανταγωνίστριάς της, της Commerzbank, υποχώρησε κατά 5,45% και διαμορφώθηκε στα 8,88 ευρώ.

Σήμερα επίσης, Société Générale και UBS υποχώρησαν πάνω από 7% στις ευρωπαϊκές συναλλαγές.

Η ελεύθερη πτώση της Deutsche Bank έχει ξεκινήσει εδώ και έναν μήνα, μετρώντας απώλεια της τάξης του 25%

Οι φόβοι για τις ευρωπαϊκές τράπεζες δεν περιορίζονται στη Deutsche Bank. Το πενταετές CDS της UBS φέρεται να εκτινάχθηκε 14 μονάδες στις 24 Μαρτίου, φτάνοντας τις 130, μόλις λίγες ημέρες αφότου η εταιρεία εξαγόρασε την προβληματική ανταγωνίστρια Credit Suisse για 3,25 δισεκατομμύρια δολάρια ως μέρος ενός «έκτακτου διατάγματος» για να αποτρέψει την αστάθεια της χρηματοπιστωτικής αγοράς στην περιοχή.

Με βάση τη συμφωνία, η Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας έχει δεσμευτεί να παρέχει στην UBS ρευστότητα άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε ακόμα:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This