Πάνω από 180.000 δάνεια ρυθμίστηκαν το τελευταίο εξάμηνο – Γιατί οι τράπεζες πιέζουν τους οφειλέτες;

Must Read

Πίεση για να τα βρουν με τις τράπεζες και να προβούν σε ρυθμίσεις χρεών φαίνεται να δημιουργούν σε χιλιάδες δανειολήπτες η κατάργηση του νόμου Κατσέλη και η προοπτική λήξης της προστασίας α’ κατοικίας μετά τις 30 Απριλίου.

Σύμφωνα με την έκθεση προόδου του υπουργείου Οικονομικών, 186.986 δάνεια έχουν ρυθμιστεί επιτυχώς, τόσο από τις τράπεζες όσο και από τις εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2020. Από αυτά, περίπου 65.000 είναι στεγαστικά δάνεια, εκ των οποίων περίπου 43.000 αφορούν δάνεια με υποθήκη ή προσημείωση στην κύρια κατοικία.

Επιπρόσθετα πρέπει να τονιστεί ότι από τον συνολικό αριθμό δανείων που έχουν ρυθμιστεί, από τις εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, από τον Ιούλιο του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2020, έχει διενεργηθεί διαγραφή οφειλής στα οκτώ από τα 10 δάνεια.

Έως το τέλος Φεβρουαρίου 481 δανειολήπτες είχαν ανταποκριθεί θετικά στις προτάσεις που τους έχουν γίνει, ενώ οι υπόλοιποι 515 έχουν προθεσμία ενός μηνός για να αποδεχθούν την πρόταση της τράπεζας.

Δείτε επίσης: «Απροθυμία» των οφειλετών να υπαχθούν στη ρύθμιση των 24-48 δόσεων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This