Τα μέτρα δεν «πιάνουν» (σ)τις τράπεζες: Αναστολή πληρωμής δανείων μόνο για όσους πάρουν τα 800 ευρώ

Must Read

Η χθεσινή τους απόφαση για τη στήριξη και φυσικών προσώπων, συνιστά ακόμη μια απόδειξη ότι οι τράπεζες αποτελούν «κράτος εν κράτει».

Μετά τη γενική κατακραυγή για την επιλογή των πιστωτικών ιδρυμάτων να διευκολύνουν μόνο τις συνεπείς επιχειρήσεις, θα περίμενε κάποιος ότι οι διοικήσεις των τραπεζών θα δείξουν, επιτέλους, το κοινωνικό τους πρόσωπο.

Φευ. Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών επιβεβαιώνει απλά την αίσθηση της κοινωνίας ότι οι τράπεζες ζουν στον δικό τους κόσμο. Ότι δεν αντιλαμβάνονται τις πρωτόγνωρες συνθήκες τις οποίες βιώνει η ελληνική και παγκόσμια οικονομία. Και ότι, εν τέλει, δρουν ανεξέλεγκτα, λαμβάνοντας αποφάσεις όποτε θέλουν, όπως θέλουν και όπως τους συμφέρει.

Γιατί, πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την απόφαση για τρίμηνη αναστολή πληρωμής δανείων μόνο για όσους πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ από την κυβέρνηση και, μάλιστα, όχι για όλους, αλλά μόνο για όσους είναι συνεπείς δανειολήπτες και δεν έχουν ταμειακές εκκρεμότητες με τις τράπεζες; Αυτό σημαίνει ότι, όλοι οι υπόλοιποι δανειολήπτες, που επίσης πλήττονται άμεσα και έμμεσα από το κλείσιμο των επιχειρήσεων και την αναστολή της οικονομικής δραστηριότητας στη χώρα, θα πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά τα δάνειά τους.

Απλές συστάσεις προς τις τράπεζες από την κυβέρνηση

Από χθες η «δημοκρατία» είχε επισημάνει την υποχρέωση της κυβέρνησης να ασκήσει ασφυκτικές πιέσεις προς τις τράπεζες, για να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια επιχειρήσεων και πολιτών να σταθούν όρθιοι. Αντ’ αυτού, αρκέστηκε σε συστάσεις προς τις τράπεζες, με συνέπεια και η νέα απόφαση των τραπεζών να κρίνεται άτολμη και ανεπαρκής. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα πρέπει να τρίξει τα δόντια στις διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων και να τις υποχρεώσει να λάβουν οριζόντια μέτρα για όλους τους δανειολήπτες, με εξαίρεση τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Διαβάστε επίσης: Διακινούνται ακραία σενάρια για κρατικοποίηση των Ελληνικών τραπεζών με τα χρήματα των φορολογουμένων!

Χθες, λοιπόν, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοίνωσε ότι θα υπάρχουν διευκολύνσεις στην πληρωμή των δόσεων των ενήμερων δανείων των πολιτών που πλήττονται από την κρίση. Προτεραιότητα θα δοθεί και δίνεται σε φυσικά πρόσωπα (εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις) που επλήγησαν άμεσα, λόγω αναστολής λειτουργίας των σχετικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο των ληφθέντων από την κυβέρνηση ήδη μέτρων, και θα λάβουν την ενίσχυση των 800 ευρώ.

Για τη συγκεκριμένη, ειδικά, κατηγορία των άμεσα πληγέντων, οι τράπεζες, κατόπιν επικοινωνίας με τον δανειολήπτη, θα προχωρήσουν σε αναστολή των δόσεων για διάστημα τριών μηνών. Περαιτέρω, οι τράπεζες προσαρμόζουν τον τρόπο επικοινωνίας τους με τους οφειλέτες δανειολήπτες, στις σήμερα κρατούσες ακραίες και ευαίσθητες συνθήκες. Υπογραμμίζουν, ωστόσο, ότι ομάδες πολιτών (φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις) που δεν πλήττονται από την κρίση, θα πρέπει να συνεχίσουν κανονικά την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεών τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This