Κεραμέως: Με ένα τηλεφώνημα θα κάνει «ντου» η αστυνομία στα Πανεπιστήμια (video)

Must Read

Με ένα τηλεφώνημα στην αστυνομία οποιοσδήποτε φοιτητής θα μπορεί εφεξής να καταγγέλλει παράνομες ενέργειες στο χώρο του πανεπιστημίου και να καλεί την Άμεση Δράση να παρέμβει χωρίς την άδεια του Πρύτανη. Το δήλωσε η νέα Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε τηλεοπτική της συνέντευξη στον ΑΝΤ1, ερωτηθείσα για την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια.

Η ίδια τόνισε πως, αν η κυβέρνηση δεν προχωρούσε σε αυτό το βήμα, θα είχε την κοινωνία απέναντί της, καθώς «η μεγάλη πλειονότητα συμφωνεί με την κατάργηση του ασύλου».

Η Υπουργός, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο των πανεπιστημίων, έκανε λόγο για «άσυλο εγκληματιών».

Ωστόσο, η κ. Κεραμέως δήλωσε πως η ΝΔ δεν θέλει αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια, όμως «ενώ έχουμε εξαιρετικά ιδρύματα, εξαιρετικούς φοιτητές, εξαιρετικούς καθηγητές και προσωπικό, δεν έχουμε το ακαδημαϊκό υγιές περιβάλλον, που να τους επιτρέπει να κάνουν τη δουλειά τους».

Σχετικά με το πώς θα λειτουργεί η άρση του πανεπιστημιακού ασύλου είπε πως «Θα ισχύει ό,τι και σε κάθε δημόσιο χώρο της χώρας. Για παράδειγμα, αν βλέπει ένας φοιτητής να χτυπούν άλλον φοιτητή, καλεί την Αστυνομία. Δε θα χρειάζεται, δηλαδή, η έγκριση του Πρύτανη και το Συμβουλίου για να κληθεί και να παρέμβει η Αστυνομία».

Όσον αφορά τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, η Υπουργός Παιδείας δήλωσε πως η χώρα «χάνει ευκαιρία για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια», αφού «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπλοκάρει για κάποια χρόνια τη λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων», Ωστόσο, πρόσθεσε πως «το ζήτημα των προνομίων των κολεγίων θα μελετηθεί συνολικά».

Αναφορικά με το ζήτημα των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας, η Υπουργός Παιδείας προανήγγειλε την αυριανή συνάντησή της με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον οποίο θα συναντήσει σήμερα και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η ίδια ανέφερε ότι η κυβέρνηση διαφωνεί με την πρόταση της μισθοδοσίας των κληρικών. «Όποια ζητήματα αφορούν το Κράτος-Εκκλησία μπορούν να λυθούν νομικά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This