Το τουρκικό ΥΠΕΞ προκαλεί με «αυταπάτες» και «κακομαθημένα παιδιά» που πρέπει «να θυμηθούν τη μοίρα τους στο Αιγαίο»! Η ελληνική απάντηση

Must Read

Με αφορμή το κάψιμο τουρκικής σημαίας την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη από άτομα που διαμαρτύρονταν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, το τουρκικό ΥΠΕΞ έβγαλε μια ιδιαιτέρως εμπρηστική ανακοίνωση κατά της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντάς την ως «το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης» και απειλώντας μάλιστα «όσους δεν σέβονται τη λαμπρή σημαία μας», πως «πρέπει να θυμηθούν τη μοίρα τους στο Αιγαίο». Πως απάντησε το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Από πού να την πιάσεις και που να αρχίσεις αυτή την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ… Η παραποίηση των γεγονότων και της πραγματικότητας είναι κάθε φορά ακόμα και πιο εξωφρενική. Η επίθεση στην Ελλάδα με τις απειλές τύπου «να θυμηθούν τη μοίρα τους στο Αιγαίο» και η αναφορά στην Αγία Σοφία ως «ιδιοκτησία» της Τουρκίας, είναι ενδεικτικά του τρόπου σκέψης αυτών των ανθρώπων.

Απλά διαβάστε τη για να καταλάβετε:

«Η Ελλάδα, με το πρόσχημα πως αντιδρά στο άνοιγμα του τζαμιού της Αγίας Σοφίας για λατρεία, αποκαλύπτει για άλλη μια φορά την εχθρότητα προς το Ισλάμ και την Τουρκία. Καταδικάζουμε έντονα την Ελληνική Κυβέρνηση και τα μέλη του Κοινοβουλίου, με τις εχθρικές δηλώσεις τους, που επέτρεψαν το δημόσιο κάψιμο της ένδοξης σημαίας μας στη Θεσσαλονίκη. Τα κακομαθημένα παιδιά της Ευρώπης, που δεν μπορούσαν να χωνέψουν το προσκύνημα ξανά στην Αγία Σοφία, έχουν και πάλι αυταπάτες. Αυτά τα ρατσιστικά κεφάλια, που δεν έχουν πάρει το μάθημα τους από την ιστορία, όσοι δεν σέβονται τη λαμπρή σημαία μας πρέπει να θυμηθούν τη μοίρα τους στο Αιγαίο. Η Ελλάδα πρέπει να ξυπνήσει από το βυζαντινό όνειρο, το οποίο δεν μπόρεσε να ξυπνήσει για και 567 χρόνια, και πρέπει να απαλλαγεί από την τεμπελιά της. Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα της οποίας οι πιέσεις εναντίον της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας στη χώρα της εγγράφονται στις αποφάσεις του ΕΔΑΔ, το οποίο παραβλέπει την κατεδάφιση των ιστορικών τζαμιών στην επικράτειά της και το ότι δεν έχει τζαμιά στην πρωτεύουσα της. Η Τουρκία δεν μπορεί να δώσει μαθήματα σχετικά με τον τρόπο χρήσης της εθνικής κυριαρχίας οποιασδήποτε χώρας. Η Αγία Σοφία άνοιξε για λατρεία σύμφωνα με τη βούληση του τουρκικού έθνους, όπως τα άλλα πολιτιστικά μας περιουσιακά στοιχεία, τα οποία ανήκουν στην Τουρκία και θα είναι για πάντα ιδιοκτησία της. Το άνοιγμα του τζαμιού της Αγίας Σοφίας για λατρεία είναι επίσης σύμφωνο με τις απαιτήσεις της Σύμβασης για τη διατήρηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της UNESCO του 1972».

Η ελληνική απάντηση: «Παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού»

Λακωνική η απάντηση της Ελλάδας μέσω του ΥΠΕΞ:

«Η διεθνής κοινότητα του 21ου αιώνα παρατηρεί έκπληκτη τα παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας. Έχουν καταδικαστεί και είναι ανάξια απάντησης, ενώ εκθέτουν διεθνώς όλο και περισσότερο αυτούς που τα εκστομίζουν και τα υποκινούν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This