ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η ΝΔ σκέφτεται να αλλάξει τη συμφωνία των Πρεσπών

Must Read

Και όμως παρά τα όσα είπαν (και μάζεψαν στη συνέχεια) υπουργοί της ΝΔ, για τη συμφωνία των Πρεσπών, η επίσημη ΝΔ, όχι μόνο δεν συμφωνεί με αυτήν αλλά στρατηγικά και όταν δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες, σκέπτεται να την αλλάξει. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbreak.gr η ΝΔ υποστηρίζει ότι:

«Η συμφωνία είναι κακή. Θα προσπαθήσουμε να απαλύνουμε τα σοβαρά μειονεκτήματά της. Χρειαζόμαστε να αποκτήσουμε ερείσματα, εφαλτήριο για να την αλλάξουμε με τα μέσα που η διεθνής νομιμότητα μας προσφέρει».

Αυτό σημαίνει δύο πράγματα:

• Άσκηση πιέσεων όταν αρχίσει η ενταξιακή πορεία στην ΕΕ.
• Εάν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει ουσιώδης παραβίαση της Συμφωνίας, αποκτούμε αυτομάτως βάση για να μπορέσουμε να αλλάξουμε το περιεχόμενο της κακής συμφωνίας. Μόνον έτσι μπορούμε να προστατέψουμε και τα εθνικά συμφέροντα και την ταυτότητα των Ελλήνων Μακεδόνων. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Στη ΝΔ μάλιστα με αφορμή τους ισχυρισμούς Τσίπρα στη Βουλή χθες τόνιζαν ότι: Ως ΝΔ κάναμε τα πάντα να μην υπογραφεί η συμφωνία. Κάναμε τα πάντα για να μην κυρωθεί. Είπαμε μετά την υπογραφή της ότι παράγονται αποτελέσματα και μετά την κύρωσή της ότι θα κάνουμε τα πάντα για να αμβλύνουμε τις αρνητικές της συνέπειες. Στο εσωτερικό με το αναπτυξιακό σχέδιο για όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Στο εξωτερικό με την καμπάνια για την προστασία της ένδειξης Μακεδονικό/Μακεδονική που αφορά την Μακεδονία μας και τις επιχειρήσεις μας. Όσο για την ΕΕ, επαναλαμβάνουμε ότι δεν θα κλείνουν κεφάλαια της προενταξιακής διαδικασίας των γειτόνων μας, αν πρώτα δεν εξυπηρετούνται τα εθνικά μας συμφέροντα. Και δεν απεμπολούμε το δικαίωμα του βέτο για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Η απόφαση, επομένως, που δεσμεύει το κράτος και το έθνος με τον συγκεκριμένο τρόπο, ήταν της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τουλάχιστον αστείο να προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Να σημειώσουμε πως η ΝΔ από την ώρα της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών κατέστησε με απόλυτη σαφήνεια τη θέση της ότι δηλαδή:

• Πρόκειται για μια κακή συμφωνία που υποθηκεύει τα εθνικά συμφέροντα σε κρίσιμα πεδία.
• Εμπεριέχει εξαιρετικά επιβαρυντικούς όρους ειδικά στα ζητήματα της ταυτότητας, της γλώσσας και των σημάτων.
• Δημιουργεί απαράδεκτη σύγχυση ως προς τον επιθετικό προσδιορισμό «μακεδονικός».

Και αυτό γιατί με την κύρωση της Συμφωνίας:

• Χάσαμε το κεκτημένο του ονόματος «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».
• Χάσαμε και το όπλο της ένταξης στο ΝΑΤΟ.
• Χάσαμε και τη δυνατότητα καταγγελίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This