Πέμπτη 24/6/2021

Ενδοκυβερνητικό αλαλούμ με τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων

Ο Σκυλακάκης «άδειασε» τον Άδωνι

Συνεχίζεται το ενδοκυβερνητικό αλαλούμ αναφορικά με τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, καθώς για πολλοστή φορά κορυφαία στελέχη εμφανίστηκαν σε συνεντεύξεις τους να εκφράζουν εντελώς διαμετρικά αντίθετες απόψεις.

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο που ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε στον Σκάι και, μεταξύ άλλων, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χαριστεί το 50% των ποσών που μοιράστηκαν στους τρεις πρώτους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής. Επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «είμαι υπέρ της δημοσιονομικής πειθαρχίας και να πληρώνει ο κόσμος τα χρέη του, αλλά είναι διαφορετικό να πιέσεις κάποιον για χρέη, για τα οποία ευθύνεται, αλλά έχει στοιχεία ανηθικότητας να τον πιέσεις να πληρώνει χρέη για τα οποία δεν ευθύνεται».

Δεν πέρασαν παρά ελάχιστα 24ωρα και ο κ. Γεωργιάδης διαψεύστηκε άλλη μία φορά από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο οποίος εμφανίστηκε στην ΕΡΤ λιγότερο επιφυλακτικός. Ο κ. Σκυλακάκης ψαλίδισε σημαντικά τις προσδοκίες των επιχειρηματιών που ασφυκτιούν, σημειώνοντας ότι «θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερη εξατομίκευση σε αυτήν την υπόθεση. Δηλαδή, θα έχουμε με πολύ πιο προσεκτικό τρόπο την εικόνα των επιχειρήσεων πριν αποφασίσουμε ποιες και πώς θα βοηθήσουμε με αυτό το εργαλείο».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ