Τετάρτη 28/7/2021

Μητσοτάκης για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αττικής: «Απορώ πώς δεν το είχαμε κάνει πιο πριν» (video)

Το μεγαλόπνοο αυτό project θα ολοκληρωθεί σε φάσεις, με κεντρική χρηματοδότηση

Σε εκδήλωση για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αττικής μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως «όταν με το καλό το έργο ολοκληρωθεί και μπορείς σε αυτά τα πρώτα 22 χλμ. μέχρι τη Βουλιαγμένη να κάνεις ποδήλατο, να τρέξεις, να περπατήσεις, το μόνο που θα αναλογιστούμε είναι γιατί κάτι τόσο αυτονόητο δεν το είχαμε κάνει πιο πριν».

Το μεγαλόπνοο αυτό έργο αφορά όλο το παραλιακό μέτωπο από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο, συνολικής απόστασης 70 χλμ., δηλαδή αυτό που ονομάζουμε «Αθηναϊκή Ριβιέρα». Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι σήμερα δεν μπορεί κάνεις να διανύσει ανενόχλητος αυτή την απόσταση, καθώς υπάρχουν εμπόδια. «Πιστεύω ότι σήμερα, παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου, έχει ξεχωριστή σημασία να μιλήσουμε για αυτό το έργο. Για αυτό επέλεξα να βρεθώ μαζί σας. Να διαβεβαιώσω ότι η ποιότητα ζωής των πολιτών σε μια χώρα που έχει αυτό τον καταπληκτικό καιρό έχει τεράστια σημασία για τη συνολική ευημερία της κοινωνίας», υπογράμμισε.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία στα μεγάλα έργα αστικών αναπλάσεων. Ανέφερε ενδεικτικά τις παρεμβάσεις στο ΟΑΚΑ και στο Τατόι, τονίζοντας πως αντίστοιχης σημασίας είναι το έργο στο παραλιακό μέτωπο, το οποίο, όπως είπε, θα ολοκληρωθεί σε φάσεις, με κεντρική χρηματοδότηση και κεντρικό σχεδιασμό. «Η Αθήνα έχει τη δυνατότητα να ξαναπάρει τη θέση της στη μεγάλη συμφωνία του κόσμου. Για ένα πιο πράσινο, πιο ψηφιακό μέλλον, που θα προσφέρει ποιότητα ζωής», υπογράμμισε.

Εκπονείται εθνική στρατηγική ποδηλασίας

Επίσης, είπε ότι ως ποδηλάτης βουνού γνωρίζει ότι η ποδηλασία στην πόλη είναι πολύ δύσκολη άσκηση και είναι σημαντικό που εκπονείται εθνική στρατηγική ποδηλασίας. «Να κάνουμε πράξη αυτό που άλλες χώρες έχουν πραγματοποιήσει», συμπλήρωσε, εξηγώντας πως «καλούμαστε πια να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με τρόπο ριζικό, ολιστικό». «Στην ελεύθερη δημιουργική ζώνη εντάσσουμε καινούργια γνωστικά αντικείμενα, όπως η συμπεριφορά στο δρόμο και η εξοικείωση με ποδηλασία», προσέθεσε.

  • Δείτε πλάνα από την εκδήλωση:

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ