Σε αντιδημοκρατικό μήκος κύματος κι ο Λοβέρδος: Ζήτησε να αποτραπεί η φυσική παρουσία των ανεμβολίαστων βουλευτών στις συνεδριάσεις!

Το να μιλούν μέσω τηλεδιάσκεψης αντιπρότεινε ο γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας

Must Read

Ως… λαγός των αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων της κυβέρνησης, για την επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού, λειτούργησε ο «δελφίνος» Ανδρέας Λοβέρδος, που δεν ορρωδεί προ ουδενός, πλέον, προκειμένου να δηλώσει υποταγή στη Νέα Δημοκρατία.

Ο υποψήφιος για την εσωκομματική κούρσα διαδοχής του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε από το προεδρείο της Βουλής να λάβει μέτρα για τους βουλευτές που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, προτείνοντας να αποτραπεί η φυσική τους παρουσία στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και των κοινοβουλευτικών επιτροπών. Ζήτησε, δηλαδή, όσοι από τους 300 -που δεν είναι παρά ελάχιστοι– δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού να μην προσέρχονται στις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου, αλλά, αν επιθυμούν να λάβουν τον λόγο, να το κάνουν από το σπίτι τους ή από το γραφείο τους μέσω τηλεδιάσκεψης και ειδικότερα της σχετικής πλατφόρμας webex, που χρησιμοποιείται όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Η πρόταση αυτή του Ανδρέα Λοβέρδου προσκρούει σαφώς στο Σύνταγμα και είναι τουλάχιστον απαράδεκτη, καθώς δεν νοείται να περιοριστεί το δικαίωμα ενός εκλεγμένου εκπροσώπου του ελληνικού λαού να λάβει τον λόγο από το βήμα της Βουλής, εφόσον το επιθυμεί. Πάντως, κοντά στη γραμμή Λοβέρδου βρίσκεται και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγη ώρα αργότερα ο γραμματέας της, Γιάννης Μπούγας, ήταν εκείνος που ανέλαβε να προτείνει να υπάρξουν μέτρα περιορισμού των ανεμβολίαστων βουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη διάσκεψη των προέδρων, ο γραμματέας της «γαλάζιας» Κ.Ο. πρότεινε να απευθυνθεί αυστηρή σύσταση στους μη εμβολιασμένους βουλευτές να μη μιλούν από το βήμα, αλλά μέσω τηλεδιάσκεψης. Η πρόταση του κ. Μπούγα, αν και σαφώς λιγότερο ακραία, είναι στο ίδιο μήκος κύματος με εκείνη που διατύπωσε ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν ελήφθη απόφαση στη διάσκεψη, με τη λειτουργία της Βουλής να αναμένεται να επανεξεταστεί συνολικά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Μετά τη θερινή ανάπαυλα τα… σπουδαία

Κοινώς η πρόταση «έπεσε» και αμέσως μετά την επιστροφή από τη θερινή ανάπαυλα δεν αποκλείεται να τεθεί σε εφαρμογή, αφού στο μεταξύ έχει καλλιεργηθεί το ανάλογο κλίμα. Σε κάθε περίπτωση, η όλη συζήτηση γίνεται την ώρα που -όπως έγκυρες πηγές ξεκαθαρίζουν- οι βουλευτές που δεν έχουν εμβολιαστεί είναι λιγότεροι από 10!

Με την επιμονή ορισμένων, προεξάρχοντος του Ανδρέα Λοβέρδου, να περιορίσουν τα δικαιώματα των βουλευτών, δίνεται μια απολύτως λανθασμένη εικόνα ότι η Βουλή δεν έχει εμβολιαστεί. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως οι βουλευτές αυτοί είναι ελάχιστοι, ενώ εκτιμάται πως και το 60% με 70% των υπαλλήλων της Βουλής έχει εμβολιαστεί.

Πάντως, το άγχος του Ανδρέα Λοβέρδου για τον αντισυνταγματικό περιορισμό των βουλευτών γεννά -αν μη τι άλλο- ερωτήματα. Προέρχεται, άραγε, από την επιθυμία του να μην παρεκκλίνει ούτε κατ’ ελάχιστον από τη γραμμή Μητσοτάκη; Ή απλώς προκαλεί για να ασχοληθούν μαζί του τα μίντια;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This