Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για «κατάφωρες παραβιάσεις» που απειλούν την ασφάλειά της!

«Ο εξοπλισμός των νησιών από την Ελλάδα αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας»! Τι άλλο θα ακούσουμε από την Άγκυρα

Must Read

Η Τουρκία φαίνεται ότι έστειλε νέα επιστολή στον ΟΗΕ καταγγέλλοντας τις ενέργειες της Ελλάδας «η οποία παραβιάζει την αποστρατικοποιημένη κατάσταση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ.

Απευθύνεται στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, υπογεγραμμένη από τον Φεριντούν Σινιρλίογλου, Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Τουρκίας στον ΟΗΕ: «Θα θέλαμε να επισημάνουμε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις σχετικές συμφωνίες για τον αφοπλισμό των νησιών του Αιγαίου».

Αν όντως ισχύει αυτό που μεταφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, θα πρόκειται για τη δεύτερη πανομοιότυπη επιστολή, μετά από αυτήν της 21η Ιουνίου που είχε αποκαλύψει το newsbreak.gr.

«Σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας»

Στην νέα επιστολή σύμφωνα με το Haberler.com, υπογραμμίζεται την εγγύτητα των εν λόγω νησιών, συμπεριλαμβανομένου του Καστελόριζου, προς την ηπειρωτική Τουρκία και προστίθεται ότι, «παρόλο που αναφέρεται σαφώς στις ειρηνευτικές συνθήκες της Λωζάνης του 1923 και του 1947, ο εξοπλισμός των νησιών από την Ελλάδα αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας».

Επιπλέον, αναφέρεται ότι «η κλιμάκωση που μπορεί να συμβεί λόγω παραβιάσεων θα έχει αντίκτυπο στην ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή».

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι η Τουρκία έχει επανειλημμένα «εκθέσει τις παραβιάσεις της Ελλάδας στα νησιά, μέσω διπλωματικών οδών. Εάν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της βάσει των συμφωνιών, δεν μπορεί να διεκδικήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα που απορρέουν από αυτές τις συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας»!

Σημειώνεται επίσης ότι «με την κατανόηση των σχέσεων καλής γειτονίας και της συνεργασίας, η Τουρκία κάλεσε την Ελλάδα να αποκαταστήσει την αποστρατικοποιημένη κατάσταση των νησιών σύμφωνα με τις σχετικές συμφωνίες».

Αντίδραση από την Ελληνική Λύση

Η πρώτη αντίδραση στη χώρα μας δεν ήρθε από την Κυβέρνηση, ως συνήθως, αλλά από ένα κόμμα της αντιπολίτευσης, την Ελληνική Λύση.

Το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η προσφυγή στην Χάγη συνιστά εθνικό έγκλημα. Η διακοπή κάθε διαλόγου με την Τουρκία και η επιβολή ολοκληρωτικού εμπάργκο σε προϊόντα και υπηρεσίες, είναι η μόνη επιβεβλημένη ενέργεια».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η Τουρκία μέσω του μόνιμου αντιπροσώπου της στον ΟΗΕ απέστειλε επιστολή όπου απαιτεί την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών και καταγγέλλει την Ελλάδα γιατί δήθεν «παραβίαση συνθηκών». Προαναγγέλλει μάλιστα ότι δεν θα αποδεχτεί κανένα κυριαρχικό δικαίωμα των ελληνικών νησιών, επί των θαλασσίων ζωνών!

Αποδεικνύεται πλέον το ολέθριο λάθος του κ. Δένδια ο οποίος αντί να διεκδικήσει, αντί να μιλήσει για την Ίμβρο, την Τένεδο, την Κωνσταντινούπολη και την καταστρατήγηση της αίτησης Λωζάνης από τους τούρκους, παρουσιάστηκε απολογούμενος!

Κάνοντας το ολέθριο λάθος να συνδέσει το αυτονόητο δικαίωμα άμυνας της Ελλάδας στο σύνολο της επικρατείας της, με τους ισχυρισμούς των τούρκων περί στρατιωτικοποίησης των νησιών!

Αυτά τα λάθη όχι μόνο δεν συγχωρούνται, αλλά γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης και όπλα στα χέρια της Τουρκίας.

Μετά από αυτή την επίσημη δήλωση μη αναγνώρισης κυριαρχικών δικαιωμάτων στα ελληνικά νησιά από πλευράς της Τουρκίας, η προσφυγή στην Χάγη συνιστά εθνικό έγκλημα. Η διακοπή κάθε διαλόγου με την Τουρκία και η επιβολή ολοκληρωτικού εμπάργκο σε προϊόντα και υπηρεσίες, είναι η μόνη επιβεβλημένη ενέργεια».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This