Φώφη Γεννηματά: Στις «επάλξεις» μέχρι το τέλος (video)

Ο αναπάντεχος χαμός της βύθισε στο πένθος τον πολιτικό κόσμο, αλλά και ολόκληρη τη χώρα

Must Read

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά του Καρκίνου του Μαστού έμελλε να φύγει από τη ζωή η Φώφη Γεννηματά, χάνοντας την άνιση μάχη με τον καρκίνο και βυθίζοντας στο πένθος τον πολιτικό κόσμο, αλλά και ολόκληρη τη χώρα.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε ως ημέρα εθνικού πένθους την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, ημέρα της κηδείας της Φώφης Γεννηματά, η οποία και θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία υπουργού. Η σορός της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στις 10 το πρωί της Τετάρτης, στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου θα ψαλεί και η εξόδιος ακολουθία στις 2 το μεσημέρι, για να συνοδέψουν όλοι οι παριστάμενοι ακολούθως την Πρόεδρο του κόμματος στην τελευταία της κατοικία, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Σύμφωνα, εξάλλου, με ανακοίνωση της οικογένειας της εκλιπούσας, όποιος επιθυμεί, μπορεί, αντί στεφάνων, να καταθέσει χρήματα στην «Κιβωτό του Κόσμου» και στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Από την πλευρά της, η Βουλή, όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Τασούλας, διακόπτει τις εργασίες της για μία εβδομάδα σε ένδειξη πένθους, ενώ, για τον ίδιο λόγο, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πως προχωρά σε αναστολή όλων των προγραμματισμένων πολιτικών του εκδηλώσεων.

Δείτε επίσης:

Τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, το «δεύτερο σπίτι» της Φώφης Γεννηματά, από το μεσημέρι κατακλύστηκαν από λουλούδια, ενώ στο αρχηγείο του κόμματος κρέμασαν ένα μεγάλο μαύρο σεντόνι σε ένδειξη πένθους, με τους στενούς συνεργάτες της, βουλευτές, στελέχη και φίλους του Κινήματος Αλλαγής να έχουν σοκαριστεί από την απώλεια της Φώφης, που έδωσε με θάρρος την πιο δύσκολη μάχη της ζωής της για δεύτερη  και -δυστυχώς- τελευταία φορά.

Τουλάχιστον η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε να πραγματοποιήσει, τελικά, την τελευταία πολιτική ομιλία της τόσο κοντά στον τόπο καταγωγής της, τη Σύμη, κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στα Δωδεκάνησα. Φίλοι και συνεργάτες, αδυνατώντας να συνειδητοποιήσουν τον εξαιρετικά πρόωρο χαμό της, μονολογούν πως «πριν από 15 ημέρες ήταν στη Ρόδο και έτρεχε» για την εσωκομματική μάχη της Προεδρίας στο Κίνημα Αλλαγής.

Η πρώτη μεγάλη αδιαθεσία

Επιστρέφοντας από τη Ρόδο, η Φώφη Γεννηματά αισθάνθηκε την πρώτη μεγάλη αδιαθεσία και την επομένη ημέρα, Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, εισήχθη εσπευσμένα στον Ευαγγελισμό. «Η κ. Φ. Γεννηματά, Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., εισήχθη εκτάκτως εχθές το βράδυ με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου», ανακοίνωνε η διοίκηση του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» την Τρίτη 12 Οκτωβρίου, με την Πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. να δηλώνει ότι, αν και αποσύρεται από την εκλογική κούρσα, παραμένει εστιασμένη στο να λειτουργήσει ως εγγυήτρια της ενότητας της παράταξης.

«Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης», δήλωνε τότε. Η ανοιχτή και γενναία παραδοχή της, προκαλεί ένα εντυπωσιακό κύμα συμπαράστασης από όλη τη χώρα, το οποίο της έδωσε κουράγιο να παλέψει ξανά με την καρκίνο που στέρησε από τη Φώφη Γεννηματά και τους δύο γονείς της.

Δείτε επίσης:

Με θάρρος και δύναμη η Φώφη Γεννηματά πολέμησε εκ νέου τον καρκίνο, ωστόσο, η μεγάλη ανατροπή στην υγεία της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής ήρθε το περασμένο Σάββατο. Τότε ήταν που η κατάσταση της υγείας της άρχισε να επιδεινώνεται δραματικά, κάτι που δεν άλλαξε ούτε την Κυριακή. Η μοιραία κατάληξη για Φώφη Γεννηματά, ήρθε στις 12:04 το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου, στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», βυθίζοντας στη θλίψη και το πένθος ολόκληρη τη χώρα.

https://youtu.be/17psKz4cotg

«Με έπιανε τρόμος…»

Καλεσμένη σε βραδινή εκπομπή, η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε στις σκέψεις που έκανε όταν απέκτησε τα δικά της παιδιά παράλληλα με τη προηγούμενη μάχη της με τον καρκίνο. Τότε, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. έλεγε πως «είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα, να σκέφτεσαι ότι μπορεί η μικρή σου να μην σε θυμάται καν πώς είσαι, να μην θυμάται τη φωνή σου, να μην θυμάται τη μορφή σου, να μη γνωρίσει το χάδι σου. Εμείς ήμασταν πολύ μεγαλύτερες όταν χάσαμε τους γονείς μας, είχαμε προλάβει να ζήσουμε μαζί τους κι έχουμε έντονες αναμνήσεις από εκείνους. Με έπιανε τρόμος όταν σκεφτόμουν ότι τα παιδιά μου, που με τόσο κόπο και προσπάθεια απέκτησα, θα τα άφηνα ξαφνικά μόνα τους. Είναι πολύ οδυνηρό».

  • Δείτε σχετικό αφιέρωμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This