Προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για το… πάρτι των προσλήψεων ο Νίκος Βούτσης

«Υπήρξαν νέες λειτουργικές ανάγκες», υποστήριξε ο πρόεδρος της Βουλής»

Must Read

«Είναι άδικο να δίνεται η εικόνα ότι στην Βουλή γίνεται ορυμαγδός», ήταν η απάντηση του Προέδρου της Βουλής για το… πάρτι προσλήψεων. Ο κ. Βούτσης έδωσε τις δικές του εξηγήσεις για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις προσλήψεις. Ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αορίστου χρόνου, καθώς τέτοιο δεν μπορούσε να επιτραπεί από τον νέο κανονισμό της Βουλής και τις απέδωσε στις νέες λειτουργικές ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί, όπως και στις δράσεις εξωστρέφειας της Βουλής.

Συγκεκριμένα, για τις προσλήψεις στο Ίδρυμα της Βουλής είπε: «για πρώτη φορά έγινε οργανόγραμμα, γιατί μέχρι τότε ως ΝΠΙΔ γίνονταν μόνο αποσπάσεις υπαλλήλων από τη Βουλή. Δεσμευτήκαμε δημοσίως ότι δεν θα εξαντληθεί αυτό το οργανόγραμμα και μάλιστα στην επιτροπή της  Βουλής, στην ειδική συζήτηση, είχαμε βάλει… ταβάνι ότι δεν θα υπερβούν παρά τις εξαιρετικά μεγάλες ανάγκες για προγραμματισμό έως  το 2021 περισσότεροι από 38 ή 39. Ηταν 32-34.  Το οργανόγραμμα προβλέπει 50 εργαζόμενους»

«Εφαρμόστηκε ο νόμος της κινητικότητας»

Διευκρινίσεις  έδωσε και για τον μεγάλο αριθμό μετατάξεων που έχει δημοσιευθεί στη «Διαύγεια», αποδίδοντας τις ενέργειες αυτές στη εφαρμογή της Κινητικότητας στον Δημόσιο τομέα, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη Βουλή.  Συγκεκριμένα, ο κ. Βούτσης είπε:

«η Βουλή δεν είχε προσαρμοστεί και δεν είχε εφαρμόσει το νόμο του 4440/2016 για τη κινητικότητα στο δημόσιο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν εργαζόμενοι εδώ από  το 2003, 2004, 2009 που ήταν αποσπασμένοι από τα υπουργεία, και δεν εννοώ  τους αποσπασμένους στους βουλευτές. Δόθηκε αυτή η δυνατότητα εφαρμογής του νόμου κινητικότητας στη Βουλή – χωρίς επιπλέον δαπάνη για το δημόσιο – και εντός των πολύ σφιχτών προγραμματισμών και οικονομικών Βουλής. Ήταν 64 αποσπασμένοι. Όσοι ήθελαν –δόθηκε περιθώριο δηλώσεων- μπορούσαν να έρθουν στη  Βουλή, ή να επιστρέψουν  στην υπηρεσία τους. Χωρίς να γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί».

«Δεν ήταν δικές μου επιλογές»

Η διαδικασία, όπως είπε ο κ. Βούτσης, ξεκίνησε τον  Φλεβάρη αλλά έχεις τις ρίζες της στο μακρινό 2009 και μετά από χρονοβόρα αλληλογραφία με τα υπουργεία προωθήθηκαν οι μετατάξεις των υπαλλήλων.

«Οι 33 έχουν αναρτηθεί στη Διαφάνεια,  οι 17 αναμένουν ΦΕΚ,  οι 12  είναι σε εκκρεμότητα και οι 2 ίσως να μη γίνουν για ειδικούς λόγους. πραγματοποιηθήκαν με αποφάσεις επιτροπής του Κανονισμού της Βουλής. Δεν πρόκειται για επιλογές που έγιναν από τον Πρόεδρο της Βουλής», είπε χαρακτηριστικά.

Εμφανώς δυσαρεστημένος για τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα υποστήριξε:  «Το να δημιουργούμε εντυπώσεις και πολιτικές αντιπαραθέσεις τέτοιου τύπου, πάνω σε ζητήματα που μόνο σκοπό έχουν τη δημιουργίας εντυπώσεων  και μάλιστα με λίστες ονομάτων εργαζομένων της Βουλής, για μένα δεν είναι παραδεκτό. Το αποκρούω απολύτως. Δεν το κάναμε ποτέ. Δεν θα το κάνω ποτέ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This