«Μποναμάς» 75 εκατ. ευρώ σε δήμους και περιφέρειες για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Το Μάιο ακολουθεί και νέα ενίσχυση

Must Read

Με συνολικά 75 εκατ. ευρώ θα επιχορηγηθούν εκτάκτως οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να βοηθηθούν στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Ειδικότερα, με βάση αποφάσεις που υπέγραψε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, χορηγείται:

  • Έκτακτη επιχορήγηση, συνολικού ύψους 57 εκατ. ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους προς τους δήμους όλης της χώρας. Πρόκειται για την πρώτη δόση της πρόσθετης συμπληρωματικής ΚΑΠ, συνολικού ύψους 114 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί σε μία πρόσθετη μηνιαία ΚΑΠ. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, η δεύτερη δόση θα καταβληθεί έως τις αρχές Μαΐου 2022.
  • Έκτακτη επιχορήγηση, συνολικού ύψους 4 εκατ. ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους προς τις Περιφέρειες της χώρας. Πρόκειται για την πρώτη δόση από την έκδοση νέας συμπληρωματικής ΚΑΠ, συνολικού ύψους 8 εκατ. ευρώ, η οποία έρχεται να προστεθεί στην τακτική επιχορήγηση που λαμβάνουν οι Περιφέρειες. Η δεύτερη ισόποση δόση θα καταβληθεί, επίσης, έως τις αρχές Μαΐου 2022
  • Συμπληρωματική κατανομή, συνολικού ύψους 14 εκατ. ευρώ, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους προς τους δήμους όλης της χώρας για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά προτεραιότητα των δαπανών θέρμανσης για τους επόμενους δύο μήνες.

«Ανακοινώνουμε, σήμερα, την πρώτη δόση -συνολικού ύψους 75 εκατ. ευρώ- μίας νέας έκτακτης ένεσης ρευστότητας προς τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να στηρίξουμε στην πράξη την αυτοδιοίκηση και σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία. Και δεν σταματάμε εδώ. Το Υπουργείο Εσωτερικών και η κυβέρνηση, συνολικά, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα σε όλους τους πολίτες, σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας, με γενναίες παρεμβάσεις -για όσο διάστημα χρειαστεί- μέχρι να αφήσουμε οριστικά πίσω μας και αυτή την κρίση», δήλωσε σχετικά ο κ. Πέτσας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This