Η ερώτηση για τον Ακάρ «πάγωσε» τον Οικονόμου

Η αμήχανη απάντηση όταν η «δημοκρατία» τού ζήτησε να σχολιάσει τη δήλωση του Τούρκου υπουργού περί συνεκμετάλλευσης

Must Read

«Πάγωσε» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στην πρώτη ενημέρωση συντακτών, που έγινε στη Θεσσαλονίκη, όταν ρωτήθηκε από τη «δημοκρατία» για τη δήλωση Ακάρ περί συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο.

Η απάντηση: «Εδωσε μια απάντηση ο κ. Παναγιωτόπουλος, αλλά πρέπει να σας πω ότι ποτέ δεν τέθηκε, ούτε υπήρχε περίπτωση να συζητήσει η Ελλάδα θέμα συνεκμετάλλευσης. Δεν υπάρχει αυτό και δεν θα γίνει ποτέ. Ο πρωθυπουργός μίλησε με τον Τούρκο πρόεδρο για το πώς θα μπορέσουμε να έχουμε οικονομικά οφέλη, μετά τον πόλεμο, κυρίως στο θέμα του τουρισμού».

Τόνισε ακόμη: «Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα λαμβάνουμε όλα τα δυνατά μέτρα να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των πολιτών, μέχρι τώρα έχουν δοθεί ενισχύσεις ύψους τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε στο πλευρό της κοινωνίας όσο χρειαστεί».

Επισήμανε ότι τα μέτρα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν μέριμνα για τους αγρότες, τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, αλλά πρόσθεσε ότι δεν απαλείφουν τις επιπτώσεις κρίσης, κάτι που είναι αδύνατο διότι «κανένα κράτος δεν μπορεί μόνο του να αντιμετωπίσει αυτήν την κρίση. Χρειάζεται κοινή ευρωπαϊκή απάντηση, γι’ αυτό ο πρωθυπουργός αναπτύσσει προτάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Ο κ. Οικονόμου είπε, επίσης, ότι η αγορά φυσικού αερίου είναι θύμα κερδοσκοπίας και πρέπει να αντιμετωπιστεί από την Ευρώπη, και πρόσθεσε ότι «η ασφάλεια και η σταθερότητα συνιστούν για την κυβέρνηση εθνικό καθήκον».

Για το πολιτικό πλαίσιο των μέτρων στήριξης απέναντι στις ενεργειακές ανατιμήσεις υποστήριξε ότι «οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν όλα τα μέτωπα της ακρίβειας: Την τόνωση του εισοδήματος με ένα έκτακτο επίδομα στους χαμηλά αμειβόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, τη στήριξη των οικογενειών με παιδιά, που έχουν και τα περισσότερα έξοδα, τη γενναία επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος, αλλά και τη μερική απορρόφηση μέρους των αυξήσεων στα καύσιμα. Περιλαμβάνουν, επίσης, ξεχωριστή μέριμνα για τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν πληγεί πάρα πολύ από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα».

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία είπε: «Η χώρα μας δεν υπήρξε ποτέ θιασώτης ίσων αποστάσεων, που στρέφονται κατά του αδικούμενου. Δεν είμαστε ιστορικά αφελείς και δεν θα γίνουμε ιστορικά επιλήσμονες. Είναι ο μόνος τρόπος να υπερασπίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί μέσα στην Ε.Ε., και δεν δικαιούται κανείς να αδιαφορεί».

Για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ δήλωσε ότι «προάγει τη γνώση και την καινοτομία, και παρακάμπτει τη γραφειοκρατία».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This