Μόνο καλό αποτέλεσμα μπορεί να φέρει το άνοιγμα στην Τουρκία, σύμφωνα με τον Αβραμόπουλο!

Βγήκαν παγανιά όλοι οι προωθητές της... ελληνοτουρκικής φιλίας

Must Read

Μετά τον Βενιζέλο, που προκάλεσε με τις ουσιαστικά προπαγανδιστικές θέσεις του υπέρ της Τουρκίας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ήρθε και η σειρά του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ετοιμάζοντας στην ολική επαναφορά του στην πολιτική σκηνή ο πρώην βουλευτής, δήμαρχος, αρχηγός κόμματος, υπουργός και επίτροπος συζητώντας με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα για την επαναθεώρηση της γεωπολιτικής μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, βρήκε ευκαιρία να εκδηλώσει την θέση του για… προσέγγιση της Ελλάδας με την Τουρκία!

Χαρακτήρισε αρχικά στρατηγικά αναβαθμισμένο τον ρόλο της Τουρκίας, σχολίασε ότι «είναι λάθος ότι θεωρούμε και αναλύουμε την εξωτερική μας πολιτική πάντοτε σε συνάρτηση με Τουρκία. Η Τουρκία κάνει τη δουλειά της, έχει τα δικά της στρατηγικά συμφέροντα κι εμείς τα δικά μας. Το ερώτημα είναι, τι θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς, ώστε να είμαστε βασικοί συντελεστές και παίκτες στην ευρύτερη περιοχή μας».

Η απάντηση προφανώς είναι να τα βρούμε με την γείτονα, αφού όπως είπε: «Για τη Δύση η Τουρκία και το Ισραήλ είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες στην ευρύτερη περιοχή, είτε αυτό αφορά στην Ανατολική Μεσόγειο, είτε στην περιοχή μας, και το ζήτημα είναι πώς αυτή η κατάσταση δεν θα είναι εις βάρος των δικών μας εθνικών συμφερόντων. Το άνοιγμα που έγινε τον τελευταίο καιρό με βάση και πλαίσιο την ευρωπαϊκή στρατηγική ασφάλειας – αυτό ήταν το πρόσχημα που οδήγησε στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ερντογάν – μόνο καλό αποτέλεσμα μπορεί να φέρει. Σήμερα είμαστε μπροστά σε μία νέα κατάσταση. Είναι θετικό ότι έγινε αυτή η συνάντηση (εννοώντας του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν) που άνοιξε ένα παράθυρο και εύχομαι να συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση»!

Και για να αποδείξει πόσο δίκιο έχει, χρησιμοποίησε ως επιχείρημα ότι ο πρώτος που τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να του ευχηθεί την ημέρα των εκλογών, ήταν ο Ερντογάν!

Για να καταλήξει: «Οι δύο χώρες πρέπει να βρουν έναν τρόπο να συνεννοηθούν, η δε Τουρκία να αντιληφθεί κάτι πολύ σημαντικό, ότι αφού κοιτάει προς της Δύση – γιατί αυτό κάνει, και τώρα η Δύση της αναγνωρίζει αυτό τον ρόλο […] αν πράγματι το εννοεί αυτό που είναι ο στρατηγικός της στόχος, μια μέρα να ενσωματωθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια, υιοθετώντας τις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, δεν έχει παρά να το αποδείξει σε σχέση με την Ελλάδα, διότι ο δρόμος της περνάει από Ελλάδα, πριν όμως φτάσει στην Ελλάδα περνάει από την Κύπρο».

Αν είναι τόσο υποχρεωμένοι που πήρε ο Ερντογάν τηλέφωνο τον Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη ας του στείλουν ένα κουτί γλυκά και όχι να ανοίγουν συζητήσεις που ωφελούν την Άγκυρα και την προπαγάνδα της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This