Μητσοτάκης: Δικαιολογίες (πάλι) για την ενέργεια!

Χαρακτήρισε από τη Ρεβυθούσα ξανά το πρόβλημα «εισαγόμενο» και μοίρασε υποσχέσεις για μέτρα ανακούφισης των καταναλωτών

Must Read

Την ώρα που νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν «γονατίσει» από τις αυξήσεις στην ενέργεια, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να μοιράζει αόριστες υποσχέσεις ότι, ακόμα κι αν η Ε.Ε. δεν βοηθήσει, η κυβέρνησή του θα πάρει μέτρα ανακούφισης των καταναλωτών και θα πετύχει όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές ενέργειας. Μόνο που μέχρι τώρα αδρανεί, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει τις ακριβότερες τιμές στην Ευρώπη.

Τις υποσχέσεις του επανέλαβε και χθες, κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο νησί της Ρεβυθούσας, όπου κατέφυγε για μία ακόμα φορά στη γνωστή δικαιολογία ότι το πρόβλημα με τις τιμές φυσικού αερίου είναι εισαγόμενο. «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους καταναλωτές και είναι έτοιμη να λάβει σημαντικά πρόσθετα μέτρα, έτσι ώστε να απορροφήσει όσο μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης των λογαριασμών της ηλεκτρικής ενέργειας αυτό είναι δυνατό και επιτρεπτό από τα δημοσιονομικά περιθώρια» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι η κοινοπραξία που διαχειρίζεται τον σταθμό της Ρεβυθούσας είναι έτοιμη να κάνει συμπληρωματικές επενδύσεις έτσι ώστε να αυξήσει σημαντικά τις αποθηκευτικές δυνατότητές της και πρόσθεσε: «Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, διότι η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη και για το χειρότερο σενάριο μιας πλήρους διακοπής τροφοδοσίας φυσικού αερίου από τη Ρωσία και θα είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε και αυτό το ενδεχόμενο».

Εντονα αντέδρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις νέες υποσχέσεις του πρωθυπουργού. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι «νοικοκυριά και επιχειρήσεις άρχισαν να παίρνουν νέους λογαριασμούς της ΔΕΗ, που ξεπερνούν ακόμα και τον μισθό τους, και ο κ. Μητσοτάκης από τη Ρεβυθούσα πουλάει φούμαρα για τη διεθνή συγκυρία, μήπως και κρύψει τις εγκληματικές του ευθύνες για τη στήριξη της αισχροκέρδειας». Το ΚΙΝ.ΑΛ. ανέφερε ότι «νοικοκυριά και επιχειρήσεις στενάζουν εξαιτίας της κυβερνητικής ανικανότητας και της έλλειψης πολιτικής βούλησης», ενώ το ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση προωθεί το πανάκριβο αμερικανικό LNG, που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός, τη στιγμή που οι Έλληνες εφοπλιστές θα θησαυρίσουν από τη μεταφορά του».

Επισκέφθηκε τη Σαλαμίνα και έθεσε εκ νέου με φράσεις-κλισέ τα εκλογικά διλήμματα

Μία από τα ίδια επεφύλασσε η χθεσινή επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαλαμίνα. Ο πρωθυπουργός έθεσε εκ νέου τα εκλογικά διλήμματα στους πολίτες, με ξύλινη γλώσσα και φράσεις-κλισέ: «Τα διλήμματα τα οποία θα τεθούν και τα οποία θα έχουμε την ευκαιρία να τα συζητήσουμε και στο συνέδριο θα είναι πολύ σαφή. Δεν είναι πια τα παραδοσιακά διλήμματα Αριστεράς – Δεξιάς με τα οποία γαλουχήθηκαν ίσως και η δική μας γενιά ή η γενιά των πατεράδων μας και των γονιών μας. Τώρα, το βασικό ζήτημα είναι αν θα πάμε μπροστά, αν θα κεφαλαιοποιήσουμε τη σταθερότητα την οποία έχουμε πια ως χώρα ή αν θα ξανακυλήσουμε πίσω, σε ένα παρελθόν που πιστεύω ότι όλοι μας θέλουμε να ξεχάσουμε» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Τώρα, όπως είπε, «διαχειριζόμαστε διεθνείς κρίσεις και πρέπει πάλι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να προστατεύσουμε τους πιο αδύναμους». Ειδικά για τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, όπως είπε στους κατοίκους του νησιού, «θέλω να ξέρετε ότι ήδη έχουμε κάνει πολλά και, εφόσον χρειαστεί, θα κάνουμε ακόμα περισσότερα. Χρέος της κυβέρνησης είναι να στέκεται δίπλα στους πολίτες, ειδικά όταν αντιμετωπίζουμε ακραίες εξωγενείς κρίσεις, όπως αυτή που αντιμετωπίζουμε τώρα». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο δημαρχείο του νησιού, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Γιώργος Παναγόπουλος, και συμμετείχε σε σύσκεψη.

Ο πρωθυπουργός κατά την άφιξή του στη Σαλαμίνα επισκέφθηκε τη Μονή Αγίας Φανερωμένης, όπου τον υποδέχθηκαν οι μοναχές στην είσοδο του μοναστηριού και η ηγουμένη τον ξενάγησε στο Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο σπίτι ενός από τους μεγαλύτερους Ελληνες ποιητές, του Αγγελου Σικελιανού.

Επόμενος σταθμός, το Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ΑμεΑ Σαλαμίνας «Αγιος Συμεών». Τα παιδιά προσέφεραν στον πρωθυπουργό πασχαλινές λαμπάδες και δώρα. Στη συνέχεια μετέβη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών Σαλαμίνας, στο οποίο γυναίκες από τη Σαλαμίνα -και όχι μόνο- καταφεύγουν, αναζητώντας βοήθεια για τα θέματα ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης που αντιμετωπίζουν.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε και συνομίλησε με στελέχη και φίλους της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This