Νέες μπηχτές Μπακογιάννη στον Θεοδωρικάκο για την παραβατικότητα στο κέντρο της Αθήνας

Σύσκεψη για να παρουσιάσει ο δήμαρχος τις περιοχές υψηλής παραβατικότητας, λες και δεν τις ξέρει η ΕΛΑΣ

Must Read

Ήταν αρχές Μαίου όταν ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, «κάρφωνε» τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, υποστηρίζοντας ότι έχει ζητήσει εδώ και ένα μήνα συνάντηση με τον υπουργό για την παραβατικότητα στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς να έχει καμία απάντηση.

Και να που τώρα, μετά την έντονη δυσαρέσκεια Θεοδωρικάκου για τις δηλώσεις Μπακογιάννη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας παρουσία του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ., του υφυπουργού Λευτέρη Οικονόμου και των επιτελών της Ελληνικής Αστυνομίας. Εκεί τους παρέδωσε ο δήμαρχος Αθηναίων τον «Μαύρο Χάρτη» της παραβατικότητας στην Αθήνα, δηλαδή τις 11 περιοχές υψηλής παραβατικότητας στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Στον χάρτη καταγράφεται ανησυχητική αύξηση της παραβατικότητας, της μικροεγκληματικότητας και της όχλησης, στην καθημερινότητα των πολιτών και έχει συνταχθεί με βάση τα δεδομένα, που συλλέγουν οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων (δημοτική αστυνομία, καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, Novovile κλπ), αλλά και τις καταγγελίες, παράπονα, μηνυτήριες αναφορές πολιτών και φορέων της πόλης.

Ο Κώστας Μπακογιάννης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους αξιωματικούς και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ για το έργο που επιτελούν υπό δύσκολες συνθήκες, ρίχνοντας και τα «καρφιά» του, υπογραμμίζοντας ότι η υποστελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων της Αθήνας είναι εμφανής και σχολίασε «είναι καιρός, να περάσουμε στο μοντέλο της κοινοτικής αστυνόμευσης με σταθερή και προληπτική παρουσία του «αστυνομικού της γειτονιάς» που αποδεδειγμένα ενισχύσει το αίσθημα της ασφάλειας στον πολίτη και αποτρέπει την παραβατικότητα».

Ο δε Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε: «Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας, με έμφαση στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, του εμπορίου ναρκωτικών και του παραεμπορίου».

Μόνο που με ευχολόγια δουλειά δεν γίνεται και οι Αθηναίοι δεν αισθάνονται καμία ασφάλεια.

*πηγή φωτογραφίας: twitter

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This