Τάζει μέσο μισθό 1500 ευρώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα

Ανεργία κάτω από 8% το... 2027 και νέες αυξήσεις στις συντάξεις προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, που παίζει τα ρέστα του για να ξαναβγεί

Must Read

Το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των εκλογών 2023, τάζοντας τα πάντα προκειμένου να εκλεγεί εκ νέου πρωθυπουργός.

Μίλησε για τον Τουρισμό επισημαίνοντας ότι πέρασε μια μεγάλη δυσκολία την περίοδο του κορωνοϊού και επεσήμανε ότι «σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση το 2022 να έχει ρεκόρ εσόδων στις βασικές του αγορές και το 2023 να αναμένεται ακόμη καλύτερο. Αυτό δεν έτυχε, πέτυχε».

Είπε ότι το 2019 είχε προβάλει την πρόθεσή του να γίνει η Ελλάδα ένα απέραντο εργοτάξιο και σήμερα εξελίσσονται έργα ύψους 22,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οικονομικοί στόχοι Μητσοτάκη για την επόμενη τετραετία:

«Διπλάσιος ρυθμός ανάπτυξης της ΕΕ, αύξηση επενδύσεων κατά 70%, μείωση δημόσιου χρέους στο 120% του ΑΕΠ το 2030, μείωση της ανεργίας κάτω από το 8% έως το 2027, αύξηση μεριδίου μεταποίησης, με εξαγωγές στο 60% του ΑΕΠ το 2027, 12μηνη τουριστική περίοδος με έσοδα 30 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, η Ελλάδα μεταξύ των 10 καλύτερων χωρών.

Αδιαπραγμάτευτος στόχος 25% αύξηση των μισθών μέσα στην τετραετία, να πάει στα 1500 ευρώ ο μέσος μισθός μέσα στην τετραετία και στα 950 ευρώ τουλάχιστον ο κατώτατος μισθός.

Νέες αυξήσεις στις συντάξεις της τάξης του 3-4% την 1/1/2024.

Θα έχουμε αύξηση των μισθών για πρώτη φορά μετά από χρόνια των δημοσίων υπαλλήλων, μέσω νέου ενιαίου μισθολογίου την 1/1/2024 με συνολική επιβάρυνση 500 εκατομμύρια ευρώ πρόσθετα μόνο για τις απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων και εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας για όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους και εντατικοί έλεγχοι της επιθεώρησης εργασίας».

Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα φέρει στη χώρα και την… ψηφιακή επανάσταση στην υγεία, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του. Αναφέρθηκε στον περιορισμό των βοηθητικών κλινών αλλά και στην αύξηση των μονάδων εντατικής θεραπείας, ενώ εξήγγειλε εκσυγχρονισμό των τμημάτων επειγόντων περιστατικών σε 80 νοσοκομεία και δραστική ανακαίνιση και των 156 κέντρων υγείας της χώρας με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς και δημιουργία παραπάνω από 300 μονάδων τηλεϊατρικής και μείωση του χρόνου αναμονής για τις ιατρικές πράξεις.

Μίλησε δε για αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού κατά 10.000 εργαζομένους, αλλά και εκσυγχρονισμό όλων των νοσοκομείων της χώρας, ενώ εξήγγειλε και 311 νέες δομές ψυχικής υγείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This