Παρασκευή 18/6/2021

Έρχεται το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού – Οι βασικές συνιστώσες

Το εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού/μεταναστευτικού ζητήματος, που έχει πάρει διαστάσεις… ογκόλιθου, αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα στις 11.30 από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα και τον υφυπουργό Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της όσον αφορά την υποδοχή μεταναστών και προσφύγων στα σημεία εισόδου της χώρας είτε χερσαία είτε θαλάσσια.

Δείτε επίσης: Άρον άρον… στέγασον αυτούς! Μετά τις μονές, στρατόπεδα και αεροδρόμια για τους μετανάστες

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, ένα από τα μέτρα που θα αναγγελθεί είναι η δημιουργία προαναχωρησιακών κέντρων κλειστού τύπου σε παλαιά στρατόπεδα ή ακίνητα του δημοσίου σε όλη την Ελλάδα, ενώ στην ουσία είναι κοινό μυστικό μεταξύ των επιχειρηματιών, αλλά και των μηχανικών, η ενοικίαση διαμερισμάτων και ξενοδοχείων, όπου φιλοξενούνται ή θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες, που αποχωρούν από τα νησιά και μεταφέρονται στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Πόσοι ακόμα κατέφθασαν σήμερα

Στο μεταξύ σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν ακόμα δύο πλοία, που μετέφεραν 70 άτομα (μετανάστες/πρόσφυγες) από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ειδικότερα, το “Νήσος Σάμος” μετέφερε 22 μετανάστες από τη Μυτιλήνη, 4 από τη Χίο και 2 από τη Σάμο, ενώ το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο “Blue Star 1” μετέφερε 26 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Λέρο, 13 από την Κω και 3 από τη Ρόδο.

Όλοι τους αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας.

Δείτε επίσης: Δρομοκαΐτειο: Εκατοντάδες μετανάστες «πουλάνε τρέλα» για να πάρουν άσυλο! 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ