Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για Μαρινάκη: Δίνετε στον χορηγό σας τη Fothnet με κούρεμα 90%

Σφοδρή  επίθεση προς τον Πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε  ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας  από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας τον  για «χάρες στην παρασιτική ολιγαρχία και την επιχειρηματική ελίτ».

Ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή  τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, κατήγγειλε τη κυβέρνηση ότι «καθαρίζει μια σειρά υποθέσεων «θαλασσοδανείων», στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα «δανεικά και αγύριστα» των κομμάτων. Με ιδιαίτερη ένταση αναφέρθηκε στη διάταξη που προώθησε η κυβέρνηση και η οποία δίνει ασυλία στα  τραπεζικά  στελέχη.

Μάλιστα, τη συνέδεσε με τις αναδιαρθρώσεις χρεών μεγάλων επιχειρήσεων, αναφέροντας  ως παράδειγμα το κούρεμα πάνω από 90% στη Forthnet η οποία γίνεται όπως είπε «φωτογραφικά» για «υποστηρικτή και χορηγό επιχειρηματία της ΝΔ», φωτογραφίζοντας τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Δείτε επίσης: Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Δεν είστε μόνο ψεύτης αλλά και δειλός» – Δείτε την απάντηση του πρωθυπουργού

Ειδικότερα ο Αλέξης Τσίπρας είπε επ αυτού: «Είπατε ότι δεν θα μπορούμε να οδηγηθούμε σε γενναίες αναδιαρθρώσεις αν δεν δώσουμε ασυλία στα τραπεζικά στελέχη. Ποιες είναι αυτές οι γενναίες αναδιαρθρώσεις που έχετε στο μυαλό σας και πιθανώς να εμποδιστούν. Μήπως τελικά στο μυαλό σας εκτός από τα θαλασσοδάνεια έχετε και την υπόθεση της Forthnet;

Αυτή τη μεγάλη και γενναία αναδιάρθρωση; Που ο φίλος σας, υποστηρικτής σας και χορηγός σας επιχειρηματίας έρχεται να πάρει μια επιχείρηση  με ένα κούρεμα πάνω από 90% των χρεών που δεν θα μπορούσε να δει κανένας επιχειρηματίας, καμία υγιής επιχείρηση σε αυτή τη χώρα.

Αν αυτός είναι ένας από τους λόγους που προχωρείτε σε αυτή τη διαδικασία και πάλι πιστεύω ότι δυστυχώς για εσάς σήμερα σας πιάσαμε για ακόμα μια φορά -όπως λέει ο λαός μας- με την γίδα στη πλάτη».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ