Με τελεσίγραφο η συνάντηση Κασσελάκη-Τσακαλώτου – Και τώρα Εκτελεστικό Γραφείο

Ο επικεφαλής της «Ομπρέλας» έθεσε προϋπόθεση για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ να αποσυρθούν οι διαγραφές

Must Read

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η συνάντηση Τσακαλώτου με τον Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου. Ο Ευκλείδης ζήτησε το τετ α τετ με στόχο να πείσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει πίσω τις εισηγήσεις του για την διαγραφή των «τεσσάρων».

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση ήταν σε καλό κλίμα ενώ είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του πρώην υπουργού με τον Στέφανο Κασσελάκη ενόσω βρίσκονταν στις ΗΠΑ.

Σε δήλωσή του ο επικεφαλής της «Ομπρέλας» μετά την σημερινή συνομιλία επέμεινε πως προϋπόθεση για να βελτιωθεί το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος και να συζητηθεί με ηρεμία το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποσύρει τις διαγραφές.

«Του εξήγησα ότι για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, για τα σχέδια που έχει, για τα σχέδια που έχω δεν μπορούν να γίνουν σε καλό κλίμα όσο υπάρχουν οι απειλές για διαγραφές. Να το λύσει αυτό. Με άκουσε με θετικό τρόπο. Θα δούμε τι θα κάνει και αν το λύσει αυτό, θα είμαστε σε καλύτερη θέση για να συζητήσουμε και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, πόσο πιθανή ή όχι είναι η ενότητα» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Εγώ του ζήτησα να τις πάρει πίσω ή να λύσει το θέμα. Είπε θα το μεριμνήσει» πρόσθεσε.

Πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο: «Θέλω πειθαρχία στα ΜΜΕ, στις εμφανίσεις σας και όποιος θέλει κάτι να πει έχει το ελεύθερο να τα λέει στα όργανα του κόμματος, σύμφωνα με το Καταστατικό».

Απαντώντας σε ερώτηση εάν οι διαγραφές των των «τεσσάρων» είναι προϋπόθεση για να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός δήλωσε πως δεν έβαλε τέτοιο θέμα.

Σύμφωνα με πηγές προκείμενες στον επικεφαλής της «Ομπρέλας», εάν δεν ικανοποιηθεί από την απόφαση του προέδρου, ενδέχεται ακόμη και να αποχωρήσει από το κόμμα.

Εκτελεστικό Γραφείο αυτήν την ώρα

Συνεδριάζει στα γραφεία της Κουμουνδούρου το ΕΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το οποίο δεν έχει πολιτικές – αποφασιστικές αρμοδιότητες. Η συνεδρίαση χαρακτηρίζεται κρίσιμη, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης θα ανοίξει τα χαρτιά του για την επόμενη ημέρα μετά την εισήγηση των διαγραφών των Στέφανου Τζουμάκα, Νίκου Φίλη, Δημήτρη Βίτσα και Πάνο Σκουρλέτη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι θα κάτσουν για πρώτη φορά στο ίδιο τραπέζι Στέφανος Κασσελάκης και Έφη Αχτσιόγλου. Στο ΕΓ συμμετέχουν ο πρόεδρος του κόμματος, ο πρόεδρος της Κ.Ο., Σωκράτης Φάμελλος, η γραμματέας της Κ.Ο., Θεοδώρα Τζάκρη, η εκπρόσωπος Τύπου, Δώρα Αυγέρη, η Έφη Αχτσιόγλου, η Ρένα Δούρου και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Θερμή αγκαλιά Κασσελάκη με Αχτσιόγλου

Συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023.
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This