Ως πότε ο Άδωνις θα εκθέτει την κυβέρνηση;

Must Read

Τον τελευταίο καιρό ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει ξεπεράσει ακόμα και τον γνωστό εξωτικό εαυτό του. Οπως αναφέρει η «κυριακάτικη δημοκρατία», οι δικαστικές του εκκρεμότητες στο σκάνδαλο υπερτιμολογήσεων της Novartis που πρόσθεσαν βαρύ κόστος στα νοικοκυριά σε συνθήκες κρίσης φαίνεται πως έχουν εξασθενήσει τις θεσμικές του αντοχές. Όθεν, η εύκολα ανιχνεύσιμη αμηχανία του, τον ωθεί σε ψυχολογικά ασφαλή καταφύγια: έχει πάρει σβάρνα τους τηλεοπτικούς σταθμούς και αγορεύει θορυβωδώς δίνοντας συζητήσιμης πειστικότητας εξηγήσεις θαρρείς και βρίσκεται σε κάποια δικαστική αίθουσα.

Δεν είναι το θέμα ότι η στάση του προκαλεί απωθητικά αισθήματα στους πολίτες εγείροντας εύλογες απορίες για τα κίνητρα που τον ωθούν σε αυτήν την υπερβολικά θεαματική δραστηριότητα. Είναι όμως σοβαρότατη η διαπίστωση ότι η συμπεριφορά του, εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση. 

Λειτουργώντας με έναν τρόπο που είναι ξεκάθαρο πλέον ότι υπερβαίνει συντεταγμένα όρια, ο κ. Γεωργιάδης, συνειδητά ή όχι, όπως του καταλογίζεται, τις τελευταίες ημέρες έχει…επιτύχει τα εξής:

  1. τρομοκρατεί συστηματικά προστατευόμενους μάρτυρες, ωσάν στην πραγματικότητα να έχει, όπως λέγεται, βαθύτερους λόγους να μην επιθυμεί την κατάθεσή τους. Αν αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους, όπως ζητεί, τότε ποιο είναι το νόημα της ύπαρξης της διεθνώς αποδεκτής διάκρισης του καθεστώτος προστατευόμενων μαρτύρων;
  2. καταφεύγει σε αστήρικτα υπονοούμενα, κατάλληλα για αξιοποίηση μόνο από θλιβερά παπαγαλάκια της εντεταλμένης δημοσιογραφίας– ονόματα δεν χρειάζεται να αναφέρουμε, φροντίζουν και εκδηλώνονται μόνοι τους στα πρωϊνάδικα…- χωρίς αποδείξεις. Όμως η διάχυση αναπόδεικτων υπονοιών στην πολιτική ατμόσφαιρα μαρτυρά ένοχη συμπεριφορά και κάτι τέτοιο δεν τιμά μια κυβέρνηση που ανέλαβε την εξουσία με στόχο συν τοις άλλοις να λησμονήσουν γρήγορα οι πολίτες φαιές και καθεστωτικές συμπεριφορές του πρόσφατου παρελθόντος.
  3. επιχειρεί χωρίς προσχήματα, να προκαταλάβει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, η οποία οφείλει να κινείται απερίσπαστη με βάση την Αρχή της διάκρισης των εξουσιών και να μένει ανεπηρέαστη από άστοχους κορυβαντισμούς και αμετροέπειες των εκπροσώπων της εκτελεστικής εξουσίας.
  4. Έφθασε στο σημείο να στοχοποιήσει την Ελληνική Αστυνομία για την άψογη στάση που τήρησε στην περίπτωση του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη», μην διστάζοντας να απευθύνει ευθύ απειλητικό μήνυμα. «Δεν είμαι ακόμα σε θέση να πω ότι η ΕΛΑΣ δεν κάνει καλά τη δουλειά της. Όπως ξέρετε, έχω διαχρονική αδυναμία στην αστυνομία. Αλλά θέλω να είμαι καθαρός επειδή στην υπόθεση αυτή έχω και έννομο συμφέρον», είπε και έριξε την προειδοποίηση: «Όποιος δεν εκτελέσει νομίμως εκδοθέν ένταλμα, είναι αντιμέτωπος με παράβαση καθήκοντος. Περιμένω από την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της».
  5. σε μια ζοφερή υπόθεση κατασπατάλησης και λεηλασίας του χρήματος των φορολογουμένων επιμένει εκνευριστικά να λειτουργεί ως δημόσιος κατήγορος– ενώ είναι ελεγχόμενος…- και να μοιράζει με άνεση ποινές στους πολιτικούς του αντιπάλους που φθάνουν…επιεικώς μέχρι τα ισόβια. «Αρχίζει να ενισχύεται η εντύπωση ότι δεν τα έκανε μόνος του αυτά ο κ. Παπαγγελόπουλος αλλά τα έκανε με παρέα» είπε αναφερθείς προ ημερών στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σπεύδοντας στο ίδιο απειλητικό μοτίβο να προσθέσει: «Του εύχομαι να μην είναι μπλεγμένος, γιατί δεν υπάρχει παραγραφή. Το αδίκημα αυτό έχει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τον ρόλο του στην υπόθεση».

Είναι προφανές παρατηρούν νομικοί κύκλοι, ότι βασική μέριμνα του κ., Γεωργιάδη, όπως τουλάχιστον προκύπτει από αυτά που δηλώνει ο ίδιος είναι να ακυρωθούν και να κηρυχθούν παράνομες οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων. Ακόμα και την ώρα που οι ίδιοι δηλώνουν ότι επιθυμούν να καταθέσουν στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής. Ακόμα και την στιγμή που ο Άρειος Πάγος τους αναγνωρίζει το δικαίωμα να καταθέσουν προστατεύοντας την ανωνυμία τους. Γιατί άραγε; Στο ερώτημα αυτό δεν έχει μέχρι στιγμής κληθεί να απαντήσει από τα προστατευόμενα τηλεοπτικά περιβάλλοντα όπου (στην κυριολεξία!…) εκτίθεται ο πολυπράγμων και ανεξέλεγκτος πλέον υπουργός του Κυριάκου…

Δείτε επίσης: Προανακριτική: Για φιάσκο της ΝΔ κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This