Η «δημοκρατία» βαθμολογεί την Κυβέρνηση – Προκαλεί τριγμούς η Novartis

Must Read

Να σταθεροποιήσει την κατάσταση και την εικόνα της, ύστερα από μια αρκετά άσχημη περίοδο, επιχείρησε την εβδομάδα που πέρασε η κυβέρνηση, με σχετική όμως επιτυχία. Η διαχείριση του Μεταναστευτικού στα νησιά του βόρειου Αιγαίου συνεχίζει να αποτελεί τη μεγάλη πρόκληση και για τις επόμενες ημέρες, καθώς από αύριο θα πρέπει να ξεκινήσουν οι εργασίες για τα νέα hot spots και οι επιτάξεις που ανακοινώθηκαν προκαλώντας τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία κλιμάκωσε κι άλλο τις φραστικές προκλήσεις της, αλλά η διπλωματική κινητικότητα που αναπτύσσει η κυβέρνηση καθώς και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει τώρα ο Ερντογάν τόσο στη Συρία όσο και στη Λιβύη έχουν αποτρέψει άλλες εξελίξεις. Στο εσωτερικό μέτωπο η κυβέρνηση προσπαθεί να πάρει ανάσες με το νέο Ασφαλιστικό που ψηφίστηκε χωρίς πρόβλημα από τις επιτροπές της Βουλής και εισάγεται αυτή την εβδομάδα στην Ολομέλεια.

Σοβαρό πρόβλημα, πάντως, παραμένει η διαχείριση του θέματος της Novartis, ύστερα και από τις καταιγιστικές εξελίξεις με τους προστατευόμενους μάρτυρες. Όπως κάθε βδομάδα η εφημερίδα «δημοκρατία» βαθμολογεί την Κυβέρνηση, η οποία πιάνει και πάλι μετά βίας της βάση.
ΒΑΘΜΟΣ: 5

  • (Υπουργείο Εσωτερικών)
    Ανοιχτό άφησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση της προθεσμίας που λήγει στις 31 Μαρτίου για τα αδήλωτα τετραγωνικά. Οπως διευκρίνισε, δίνεται αυτή η δυνατότητα για να μην πληρώσουν οι πολίτες πρόστιμο για τα προηγούμενα χρόνια. Οι δηλώσεις θα γίνουν μέσα από ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ. Κάτι αλλάζει προς το καλύτερο.
    ΒΑΘΜΟΣ: 8
  • (Υπουργείο Οικονομικών)
    Εκτός από την παρουσία του σε ένα Εurogroup που δεν είχε στην ατζέντα του την Ελλάδα, ο Χρήστος Σταϊκούρας αυτή την εβδομάδα δεν είχε ιδιαίτερη δραστηριότητα. Ισως ετοιμάζει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με τα μπόνους στις αποδείξεις και τη φορολοταρία.
    ΒΑΘΜΟΣ: 5
  • (Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων)
    Αιτιάσεις περί αντισυνταγματικότητας περιλαμβάνει η γνωμοδότηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Φαίνεται ότι με την ψήφισή του θα αρχίσει ακόμη ένας γύρος δικαστικών διεκδικήσεων, με τον Γ. Βρούτση, ο οποίος υπέγραψε και τους αντισυνταγματικούς νόμους του 2012, να είναι στο ίδιο έργο θεατής.
    ΒΑΘΜΟΣ: 4
  • (Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης)
    Αλλη μία εβδομάδα που ο Κυριάκος Πιερρακάκης παρουσίασε την ενιαία πλατφόρμα για αναζήτηση εγγράφως πολιτών στο Δημόσιο. Σύντομα θα ενεργοποιηθεί. Μέχρι τότε…
    ΒΑΘΜΟΣ: 3
  • (Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας)
    Ο Κωστής Χατζηδάκης ετοιμάζει νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες στην αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ώστε να μη χρειάζονται χρόνια για την αδειοδότηση μιας επένδυσης. Τα έχουμε ξανακούσει, όμως.
    ΒΑΘΜΟΣ: 4
  • (Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων)
    Δεν έλειψε και πάλι από τα τηλεοπτικά πλατό ο Αδωνις Γεωργιάδης, όπου μίλησε για τα πάντα εκτός από τις μεγάλες επενδύσεις που υποτίθεται ότι θα έφερνε. Αφήστε δε τις μικρότερες επενδύσεις που βαλτώνουν στο υπουργείο του.
    ΒΑΘΜΟΣ: 1
  • (Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών)
    Εκτός από το χάος που παρέλαβε με τα έργα, ο Κώστας Καραμανλής έχει μπλέξει και στον βάλτο των οργανισμών αστικών συγκοινωνιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ακόμα περιμένει από το Υπερταμείο τις αλλαγές διοικήσεων σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ.
    ΒΑΘΜΟΣ: 5
  • (Υπουργείο Τουρισμού)
    Μπουλντόζες στο Ελληνικό και μάλιστα πολύ σύντομα «βλέπει» (και) ο Χάρης Θεοχάρης, υποστηρίζοντας πως η ταχύτητα με την οποία προχωράει το εγχείρημα δεν έχει καμία σχέση με τον παρελθόν. Νέος Αδωνις μας βρήκε…
    ΒΑΘΜΟΣ: 1
  • (Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Τροφίμων)
    Κατάθεση νομοσχεδίου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και εξαίρεση ελληνικών προϊόντων από τον νέο κύκλο δασμών μεταξύ Ε.Ε. και ΗΠΑ περιελάμβανε το μενού του Μάκη Βορίδη αυτή την εβδομάδα. Για τα δεδομένα του, παραγωγική…
    ΒΑΘΜΟΣ: 4
  • (Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων)
    Παρά τα κρούσματα βίας στα σχολεία που παίρνουν ανησυχητικές διαστάσεις, η Νίκη Κεραμέως δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για να αντιμετωπίσει την κρίση. Τα 14.000.000 ευρώ για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών είναι μια απελπισμένη προσπάθειά της να ενισχύσει το τραυματισμένο ενδοκυβερνητικό προφίλ της.
    ΒΑΘΜΟΣ: 3
  • (Υπουργείο Δικαιοσύνης)
    Προστατευόμενους μάρτυρες κατά το δοκούν φαίνεται πως επιθυμεί ο Κώστας Τσιάρας, τονίζοντας μεν ότι πρόκειται για θεσμό που προστατεύει το δημόσιο συμφέρον, προσθέτοντας δε πως σε αυτό το καθεστώς πρέπει να μπουν όρια! Μα, αυτό δεν πρέπει να το κρίνει η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη την οποία πρεσβεύει;
    ΒΑΘΜΟΣ: 4
  • (Υπουργείο Υγείας)
    Η νομοθετική πρωτοβουλία του Βασ. Κικίλια που θα διευκολύνει την άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία των πέντε νησιών που δέχονται πρόσφυγες είναι μια σημαντική κίνηση από το υπουργείο Υγείας.
    ΒΑΘΜΟΣ: 8
  • (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη)
    Την πρόσληψη 800 συνοροφυλάκων για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Σωστή πρωτοβουλία.
    ΒΑΘΜΟΣ: 7
  • (Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού)
    Θετικά μπορεί να αποτιμηθεί το γεγονός πως το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων θα εγκαινιαστεί τελικά την άνοιξη του 2021, όπως ανακοίνωσε η Λίνα Μενδώνη. Μία ημερομηνία που είναι εντός χρονοδιαγράμματος.
    ΒΑΘΜΟΣ: 5
  • (Υπουργείο Aσύλου και Μετανάστευσης)
    Αγνωστο εάν θα ξεκινήσουν οι επιτάξεις στα πέντε νησιά, με τους κατοίκους να φυλάσσουν τις συγκεκριμένες εκτάσεις, ενώ ο διάλογος του υπουργείου με τους τοπικούς φορείς είναι επίσης στον αέρα. Ο Νότης Μηταράκης βρίσκεται σε καμπή…
    ΒΑΘΜΟΣ: 5
  • (Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής)
    Έντονη ήταν η ελληνική παρουσία στις Βρυξέλλες για την συζήτηση των θεμάτων της Ναυτιλίας. Είναι βέβαιο ότι ουδείς άλλος Έλληνας υπουργός μπορεί να μιλήσει αφ υψηλού στην ΕΕ πλην του Ναυτιλίας. Ας ελπίσουμε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία κατάλαβε τη δύναμη του εμπορικού μας στόλου.
    ΒΑΘΜΟΣ: 5
  • (Υπουργείο Εξωτερικών)
    Η  φράση του Νίκου Δένδια, ως απάντηση στον Τούρκο ομόλογό του Τσαβούσογλου που θέλει να κάνουμε μοιρασιά στην ανατολική Μεσόγειο, ότι δεν συμμετέχουμε σε «έναν ανέντιμο και καταχρηστικό συμβιβασμό» ξεχώρισε αυτή την εβδομάδα. Τι εννοούσε όμως  ο Έλληνας ΥΠΕΞ; Πως με την Τουρκία υπάρχει και έντιμος συμβιβασμός; Υπάρχει;
    ΒΑΘΜΟΣ: 3
  • (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)
    Υπερπτήσεις και παραβιάσεις οι Τούρκοι, ΜΟΕ εμείς… Και το κερασάκι στην τούρτα, η συνάντηση με αφορμή το τέλος των συνομιλιών του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας, το «γεράκι» του Ερντογάν, πρώην της ΜΙΤ και συλληφθέντα προ μηνών από τον Χαφτάρ για υποκίνηση ενεργειών κατά του Λίβυου στρατάρχη.  Όχι και τόσο καλά όλα αυτά…
    ΒΑΘΜΟΣ: 3
  • (Υπουργείο Επικρατείας)
    Η κυβέρνηση αποφεύγει να ανακατευτεί στα ζητήματα της Δικαιοσύνης, είπε ο Στέλιος Πέτσας. Ταυτόχρονα, όμως, κάλυψε τους υπουργούς  που παρεμβαίνουν, υποστηρίζοντας ότι καθένα από τα πολιτικά πρόσωπα που κατηγορήθηκαν έχει κάθε δικαίωμα να προστατεύσει τον εαυτό του. Ας αποφασίσει: Τι από τα δύο τελικά είναι πιο σημαντικό, το πρόσωπο ή ο θεσμός;
    ΒΑΘΜΟΣ: 2Δείτε επίσης: Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Πως απάντησε η ΝΔ (video)

 

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This