Ιδού οι νέες αποδείξεις για τα ψέματα Μιωνή σχετικά με τον δήθεν εκβιασμό!

Must Read

Δύο επιστολές που έστειλε τον Μάρτιο του 2018 ο Σάμπυ Μιωνής στην εφημερίδα «δημοκρατία» και στο πρακτορείο διανομής Τύπου «Άργος» ρίχνουν ακόμα περισσότερο φως στην ιστορία, καθώς αποδεικνύουν όχι μόνο πως δεν υπήρξε κανένας απολύτως εκβιασμός στο πρόσωπό του, αλλά επιπλέον πως ο ίδιος αναζητούσε την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης με την εφημερίδα «δημοκρατία» και προκάλεσε τις συναντήσεις που περιέγραψε στο γραφείο του πρώην υπουργού Νίκου Παππά.

Σύμφωνα με το αφήγημα του Σάμπυ Μιωνή, στην Προανακριτική της Βουλής που εξετάζει την πιθανότητα της πολιτικής σκευωρίας στην υπόθεση Novartis, ο ίδιος εκβιάστηκε στο γραφείο του κ. Παππά, το 2016, προκειμένου όχι μόνο να δεχθεί να κλείσει τις δικαστικές υποθέσεις που είχε με την εφημερίδα «δημοκρατία», αλλά και να καταβάλει ποσό ύψους 350.000 ευρώ στην εφημερίδα.

Σε δημοσιεύματά μας την προηγούμενη εβδομάδα αναφέραμε πως, έτσι κι αλλιώς, εκείνη την περίοδο το δικαστήριο της Αγγλίας, όπου ο κ. Μιωνής είχε μεταφέρει τις διαφορές του με τη «δημοκρατία», είχε πρωτόδικα δικαιώσει την εφημερίδα, επιδικάζοντας να καταβληθεί από τον κ. Μιωνή ποσό που αντιστοιχούσε στα δικαστικά έξοδα.

Είχαμε, επίσης, αναφέρει πως μία ακόμη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα μέσα του 2018, στο γραφείο του Νίκου Παππά, στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Είχαμε διευκρινίσει, τέλος, πως η «δημοκρατία» παρευρέθηκε στη συνάντηση έπειτα από πρόσκληση του πρώην υπουργού, προκειμένου να συζητηθεί και πάλι η προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Δείτε επίσης: Τι απαντούν Παπαγγελόπουλος και Παπαδάκου στις κατηγορίες του Μιωνή (ηχητικό)

Η συγκεκριμένη συνάντηση διεξήχθη μετά την υπογραφή του συμβιβασμού με τον οποίο είχε συμφωνηθεί η αμοιβαία αποχή από δικαστικές ενέργειες, μια συμφωνία που τηρήθηκε μέχρι πρόσφατα.

Το συμφωνητικό, μάλιστα, που υπεγράφη τον Μάρτιο του 2018, αφορούσε κείμενο που εστάλη στους εκπροσώπους της «δημοκρατίας», χωρίς να υπάρχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης, αφού η πλευρά Μιωνή, με μια σειρά επιθετικών και παράτυπων ενεργειών, είχε προκαλέσει οικονομική ασφυξία στην εταιρία από την οποία εκδίδεται η «δημοκρατία».

Το συγκεκριμένο κείμενο αποτελούσε ουσιαστικά μετάφραση ενός προσχεδίου εξωδικαστικού συμβιβασμού, το οποίο είχαν στείλει ο κ. Μιωνής και ο Ισραηλινός δικηγόρος και το 2016 στη «δημοκρατία»! Εστάλη, δε, στη «δημοκρατία» με την υπογραφή του κ. Μιωνή επικυρωμένη από τον δικηγόρο του.

Στην πρώτη επιστολή, που παρουσιάζουμε σήμερα, την οποία έστειλε στο πρακτορείο διανομής Τύπου, ο κ. Μιωνής αίρει τη δέσμευση ποσού 205.452,51 ευρώ, που παρακρατούσε το Άργος, έπειτα από αίτημα προσωρινής διαταγής που εκδίκασε υπέρ του το Πρωτοδικείο Αθηνών και μέχρι να εκδικαστεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει.

Σημαντικά είναι όσα αναφέρει ο κ. Μιωνής γι’ αυτή την άρση. «Επειδή, εις ένδειξη καλής θελήσεως εκ μέρους μου, επί του παρόντος λαμβάνουν χώρα διαπραγματεύσεις με τις εν λόγω δύο αντίδικές μου εταιρίες προκειμένου να εξευρεθεί εξωδικαστική λύση, για τη συνολική επίλυση των δικαστικών και εξωδικαστικών ενεργειών…» γράφει χαρακτηριστικά και συνεχίζει, λέγοντας πως «στο πλαίσιο εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης, σας καλώ όπως απέχετε προσωρινά από τη δέσμευσή του υπέρ μου ποσού των 205.452,51 ευρώ».

Στην πραγματικότητα, δηλαδή, ο κ. Μιωνής παραδέχεται πως οι διαπραγματεύσεις για εξωδικαστικό συμβιβασμό, που πραγματοποιούνταν και με τη συμμετοχή του κ. Παππά, έγιναν έπειτα από δική του πρωτοβουλία και δεν ήταν αποτέλεσμα κανενός εκβιασμού.

Στη δεύτερη επιστολή, την οποία έστειλε στην εφημερίδα, ο κ. Μιωνής αναφέρει αναλυτικά πως στο βρετανικό δικαστήριο, στο οποίο εκείνος μετέφερε τη διαμάχη, δεν εξετάστηκε η ουσία της υπόθεσης με τη «δημοκρατία», αλλά υπεγράφη «συμφωνία συμβιβασμού».

Αναφέρει, ακόμη, έναν όρο της «συμφωνίας συμβιβασμού» που υπεγράφη στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με τον οποίο η εφημερίδα δεσμεύτηκε να μη δημοσιεύσει κανένα άρθρο που αφορά τον ίδιο ή την οικογένειά του, εκτός αν ο ίδιος ή κάποιο μέλος της οικογένειάς του εμπλακεί ως ενάγων, εναγόμενος ή μάρτυρας «σε δικαστικές διαδικασίες ως ενάγοντες, εναγόμενοι ή μάρτυρες ή σε κοινοβουλευτικές έρευνες ως αντικείμενα της έρευνας ή ως μάρτυρες», όπως ακριβώς δηλαδή συνέβη τώρα, που συμμετείχε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Σε αυτή την επιστολή δίνει ακόμη την άδεια δημοσίευσης συγκεκριμένου άρθρου που τον αφορά, «για μία και μόνη φορά», το οποίο ο ίδιος έχει συγγράψει και εγκρίνει. Και αυτή η επιστολή, όπως και η μορφή του δικαστικού αιτήματός του στο δικαστήριο της Μεγάλης Βρετανίας, αποδεικνύει πως αποκλειστικά ο κ. Μιωνής ήταν αυτός που επεδίωκε το κλείσιμο των υποθέσεών του με τη «δημοκρατία» μέσω συμβιβασμού. Αλήθεια, πώς είναι δυνατόν να εκβιάστηκε για κάτι που εκείνος επεδίωξε, προκάλεσε και πραγματοποίησε;

Πηγή «δημοκρατία»

Δείτε επίσης: Παπαγγελόπουλος: «Ο Σαμαράς ζητούσε να μεσολάβησω υπέρ του (φίλου του) Μιωνή» (ηχητικό)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This