H πρώτη επίσημη προβολή στην Αθήνα της νέας ιστορικής ταινίας «Πέντε 5» του Βασίλη Τσικάρα θα γίνει την Πέμπτη 6 Απριλίου

Ημέρα της Επετείου Μνήμης των θυμάτων του Θρακικού Ελληνισμού

Must Read

Η απογευματινή προβολή της ταινίας θα γίνει στις 6 μ.μ., ενώ η επίσημη προβολή θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Πέμπτης 6/4 στις 8.30 μ.μ. παρουσία του σκηνοθέτη και συντελεστών της ταινίας.

Το «Πέντε 5» έρχεται να ολοκληρώσει την τριλογία του σεναριογράφου – σκηνοθέτη για την ελληνική Επανάσταση, μετά τις ταινίες «Έξοδος 1826» και «Πολιορκία». Το «Πέντε 5» παρουσιάζει τα αληθινά γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης. Το Σεπτέμβριο του 1821.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τον Νεοζηλανδό ηθοποιό Manu Bennett (Spartacus, Hobbit, Arrow) και τους Γιάννη Αϊβάζη, Βύρωνα Κολάση, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Δημήτρη Παπαδόπουλο, Παναγιώτη Καρμάτη, Μανώλη Σαββίδη, Αντώνη Σιώπκα, Κωνσταντίνο Καραθωμά και Σπύρο Μπιμπίλα.

Σε σημαντικούς ρόλους συναντάμε τους Κωνσταντίνα Μυλωνά, Κωνσταντίνο Λάγκο, Χρύσα Κοντογιώργου, Λευτέρη Δημηρόπουλο, Γεράσιμο Σοφιανό, Νίκο Πολοζιάνη, Γεωργία Μπιτάκου, Πέτρο Πέτρου, Σταύρο Δουκουζγιάννη, Χριστίνα Πιερή, Γιάννη Περδίκη, Δάνη Νικολαΐδη, Σταύρο Παρχαρίδη, Δημήτρη Τσιλινίκο, Βασίλη Τελίδη, Αριστείδη Σιναπίδη, Γιάννη Λαζαρίδη, Στέργιο Κωνσταντζίκη, ενώ συμμετέχουν οι Γιάννης Μπάρλος, Μάκης Τάντσης, Σταύρος Ιωαννίδης, Μηνάς Δασκαλόπουλος, Στέλιος Δαφνομήλης, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, Σταύρος Καραγεωργιάδης, Σωκράτης Υδραίος, Σπύρος Κατσίρας, Νάντια Φαλέγκα, Χρύσα Τραΐτση, Κώστας Σιμσίρης, Γιώργος Σιμσίρης, αφοί Βραχιώλια, Ειρήνη Χαραλαμπίδου κ.ά..

Guests: Πέτρος Ίμβριος, Λεωνίδας Καλφαγιάννης

Τραγουδούν: Πέτρος Ίμβριος, Κατερίνα Λαζαρίδου, Πελαγία Χονδρού

Λίγα λόγια για το έργο: Ο Μιχάλης και η Μυρσίνη, δυο νέα παιδιά, ετοιμάζονται να κάνουν το σπιτικό τους έχοντας όνειρα για μια ειρηνική και όμορφη ζωή. Την ίδια στιγμή, οι 5 δημογέροντες της Σαμοθράκης αποφασίζουν να διώξουν τον Τούρκο φοροεισπράκτορα του νησιού και να συνταχθούν στο επαναστατικό κλίμα της εποχής. Ακολουθούν 3 μήνες ειρήνης, ωστόσο το νησί προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο σύγκρουσης. Έτσι δημιουργείται μια ομάδα ανθρώπων που κινεί τα νήματα, με τη συμμετοχή των 5 δημογερόντων, της οικογένειας Βισβίζη, ενός οπλαρχηγού από τη Σάμο κι ενός μυστηριώδη ξένου άντρα με το όνομα Αράν. Στα τέλη Αυγούστου, η Σαμοθράκη κυκλώνεται από τουρκικά πλοία. Ο καθένας από τους ήρωες θα βρεθεί αντιμέτωπος με το κακό που έρχεται. Ο μεγάλος αγώνας για επιβίωση ξεκινά…

δείτε το trailer :

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΔΑΝΑΟΣ

Λ. Κηφισίας 109, 11524 Αθήνα

Τ. 210 6922655

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 8 ευρώ

Προπώληση Βιβλιοπωλείο Ιωάννη Γιαννάκενα

Εκδόσεις Πελασγός ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 14, κέντρο ΑΘΗΝΑ (Τ. 210 6440021) ή στην είσοδο του κινηματογράφου 30 λεπτά πριν την έναρξη των προβολών.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Πολιτιστικό Σωματείο (ΠΟ.Σ.ΠΡΟ.ΘΕ.Κ.Τ.) Άρατος με την συμμετοχή του Πατριωτικού Ομίλου Αγωνιστών 1821 & ιστορικών γενών της Ελλάδος και της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδας.

Χορηγία προβολής

Τεχνική – κατασκευαστική εταιρεία Λάμπρου Σαμουρέλη.

Την επίσημη πρεμιέρα της Αττικής υποστηρίζουν οι παρακάτω φορείς:

  • Ίδρυμα προασπίσεως ηθικών και πνευματικών αξιών
  • Σωματείο «Οι φίλοι του Τάματος του Έθνους»
  • Διορθόδοξος Σύνδεσμος «Ο Απόστολος Παύλος»
  • Πανελλαδικός Σύλλογος Σαρακατσαναίων Αττικής & Πειραιώς «Η Ελληνική λεβεντιά»
  • Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του γνησίου δημοτικού τραγουδιού του χορού και της παράδοσης «Η Ρωμιοσύνη»
  • Ελληνορωμηοί
  • Ενωμένη Ρωμηοσύνη
  • Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Ο Άγιος Συμεών»

Xoρηγοί επικοινωνίας

  • Εφημερίδα Δημοκρατία
  • Pronews.gr
  • Zougla.gr
  • Tromaktiko.gr
  • Στύλος Ορθοδοξίας
  • Περιοδικό «Φωτεινή Γραμμή»
  • Αρχείον Πολιτισμού του Γιώργου Λεκάκη
  • Εκδόσεις Πελασγός του Ιωάννη Γιαννάκενα
  • Cognosco Team
  • Εκπομπή Έρως Ελευθερίας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This