Τρομακτικές οι προβλέψεις για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη Βρετανία

Must Read

Τρόμο προκαλούν οι προειδοποιήσεις αλλά και οι προβλέψεις των επιστημόνων παγκοσμίως για τον κίνδυνο ενός  δεύτερου κύματος πανδημίας.

Κάτι τέτοιο τον χειμώνα ενδέχεται να στοιχίσει τη ζωή σε 120.000 ανθρώπους στα νοσοκομεία της Βρετανίας με βάση το «χειρότερο σενάριο» αν δεν υπάρξει η απαραίτητη προετοιμασία.

Η ηχηρή αυτή προειδοποίηση περιλαμβάνεται σε μελέτη της Academy of Medical Sciences. «Αυτή δεν είναι πρόβλεψη, αλλά μία πιθανότητα» αναφέρεται στην ανακοίνωση που συνοδεύει την έκθεση με επικεφαλής τον καθηγητή Στίβεν Χόλγκεϊτ.

Η Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών καλεί την βρετανική κυβέρνηση να προετοιμαστεί, προβλέπει πως το λεγόμενο R0, δηλαδή ο βαθμός μεταδοτικότητας της νόσου COVID-19, θα ανέρχεται στο 1,7 από τον Σεπτέμβριο. Ο δείκτης αυτός, που αντιστοιχεί στον μέσο αριθμό ανθρώπων που μολύνει κάθε φορέας του SARS-CoV-2, βρίσκεται αυτή τη στιγμή μεταξύ του 0,7 και του 0,9 στη χώρα.

Τα μοντέλα με βάση αυτό ή παρόμοια σενάρια καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η κορύφωση των θανάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021, θα είναι «παρόμοια ή χειρότερη» με αυτή του πρώτου κύματος. Χειρότερα, θα συμπέσει με μια περίοδο που τα περιστατικά στα νοσοκομεία είναι πολλά, εξαιτίας των εποχικών ασθενειών.

Η χρήση μάσκας στα καταστήματα και τα σουπερμάρκετ της Αγγλίας θα είναι υποχρεωτική από τις 24 Ιουλίου και στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο έως και 100 στερλινών. Στην Ιρλανδία η υποχρεωτική χρήση στα μέσα μαζικής μεταφοράς θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα ωστόσο η ποινή που θα επιβάλλεται στους παραβάτες είναι πιο αυστηρή, ανέρχεται σε πρόστιμο 2.500 ευρώ ή φυλάκιση έξι μηνών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This