Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020

«Καμπανάκι» από την ΠΟΕΔΗΝ: Τα νοσοκομεία αναφοράς είναι ασφυκτικά γεμάτα!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ασφυκτικά γεμάτα από περιστατικά κορωνοϊού είναι τις τελευταίες ημέρες τα νοσοκομεία αναφοράς της Αθήνας, με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε «Ευαγγελισμό», «Σωτηρία» και «Αττικόν» είναι σχεδόν πλήρεις.

Μετά την μεγάλη διασπορά κυρίως, στην πρωτεύουσα, η ΠΟΕΔΗΝ «χτύπησε» σήμερα καμπανάκι, για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο ΕΣΥ και στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι πλέον δυσχερής και ότι κάθε ημέρα υπάρει λίστα αναμονής για 10 με 15 διασωληνωμένους ασθενείς που νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ στα 4 νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, στις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό νοσηλεύονται 59 περιστατικά και οι κενές θέσεις είναι 13.

Συγκεκριμένα στο «Αττικό» νοσοκομείο οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊο είναι συνολικά 11. Σήμερα νοσηλεύονται 8 και 3 παραμένουν κενές. Στο «Θριάσιο» νοσοκομείο οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊο είναι συνολικά 8, ωστόσο αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 7 ασθενείς, άρα η κενή κλίνη είναι μόνο μία. 

Όσον αφορά στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊο είναι συνολικά 29. Δεδομένου ότι σήμερα νοσηλεύονται 22 περιστατικά, οι κλίνες που απομένουν είναι 7.

Αύξηση των κλινών κατά 40 σχεδιάζει ο υπουργός Υγείας μέσα στην επόμενη εβδομάδα

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, λόγω της αύξησης των εισαγωγών έχει ήδη ανακοινώσει ότι το υπουργείο Υγείας εφαρμόζει σχεδιασμό για αύξηση των κλινών ΜΕΘ-Covid.

Πιο αναλυτικά, μέσα στις επόμενες επτά ημέρες θα προστεθούν 40 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ-Covid για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της Αττικής. Το σχέδιο που ενεργοποιείται περιλαμβάνει τις εξής επιπλέον κλίνες: 12 στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», 12 στο ΓΝ Ασκληπιείο Βούλας, 6 στο ΠΓΝ «Αττικόν», 4 στα στρατιωτικά Νοσοκομεία της Αττικής και 6 στο ΓΝ Χαλκίδας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης