Γιώργος Δώνης: «Η εφετινή σεζόν θα είναι ένα μεγάλο τεστ για εμάς»

Must Read

Ουσιαστικά για «2+1» μεταγραφές έκανε λόγο χθες Τετάρτη 22/8 ο Γιώργος Δώνης μιλώντας στη Nova. Ήτοι, για έναν αμυντικό χαφ, αναπληρωματικό του Κουρμπέλη, για έναν βασικό στόπερ και για έναν έμπειρο επιθετικό, αν ο νεαρός Κολομβιανός Περέα δεν καταφέρει να αποδείξει στις προπονήσεις ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος της βασικής εναλλακτικής επιλογής του Μακέντα.

Ο 50χρονος κόουτς είπε ενδεικτικά: «Δεν είναι εύκολο να μπει κάποιος και να κερδίσει τη θέση του Κουρμπέλη. Θέλουμε να έχουμε δύο καλές επιλογές. Ο Κουρμπέλης είναι ο φυσικός μας αρχηγός, ένας παίκτης με συγκεκριμένη χαρακτηριστικά και πολύ δυνατή προσωπικότητα, από τον οποίο περιμένουμε χρόνο με το χρόνο να έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Πιστεύω ότι με τη δουλειά που έκανε πέρυσι, θα βοηθηθεί για να έχει μεγαλύτερη σταθερότητα και να αποφύγει τους τραυματισμούς. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη πληρότητα, έναν παίκτη να υποστηρίξει τον Κουρμπέλη.

Ο βασικός μας στόχος ήταν ένας στόπερ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα παιδιά που είχαμε. Βρεθήκαμε κοντά σε 1-2 περιπτώσεις, δεν πήγαν τα πράγματα όπως τα θέλαμε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για να βρούμε τον παίκτη που θα ταιριάζει στο προφίλ που θέλουμε. Ο Περέα έχει χαρακτηριστικά που μ’ αρέσουν στους επιθετικούς. Θα τον αξιολογήσουμε στην προπόνηση και θα δούμε αν μπορεί να αντέξει το βάρος να είναι δίπλα στον Μακέντα. Αν δεν μπορεί, θα έρθει ένας παίκτης που να είναι κοντά στην αξία του Μακέντα από θέμα εμπειρίας».

Κατά τα λοιπά, ο Δώνης τόνισε ότι εφέτος ο Παναθηναϊκός θα αλλάξει ολοκληρωτικά τον τρόπο παιχνιδιού του (πιο επιθετικός), χαρακτήρισε την επερχόμενη σεζόν ως «τεστ, για να δούμε αν έχουμε βάλει τις βάσεις για να κάνουμε πρωταθλητισμό» και υπογράμμισε: «Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ έχουν οικονομικά μεγέθη που έχουν ξεφύγει. Ακολουθεί η ΑΕΚ και μετά εμείς και ο Άρης με παραπλήσιο budget. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κόουτς του Παναθηναϊκού:

  • «Είδαμε σταθερή πρόοδο σε όλα τα κομμάτια, μέσα από αυτά που χτίσαμε στις προπονήσεις. Η εικόνα της ομάδας στα φιλικά μου δίνει αισιοδοξία για σταθερότητα της ομάδας κατά τη διάρκεια της σεζόν, άσχετα με τα αποτελέσματα σε ένα-δυο ματς».
  • «Είναι θετικό το στοιχείο ότι δεν έγιναν όλες οι μεταγραφές μαζί. Δημιουργείται ένα έξτρα κίνητρο, ένας ωραίος συναγωνισμός στην ομάδα. Το επίπεδο της προπόνησης δεν έχει καμία σχέση με της προηγούμενης σεζόν. Αυτό μας δίνει αισιοδοξία».
  • «Η προηγούμενη σεζόν ήταν μια σεζόν βάσης και αξιολόγησης. Χτίζεται μια ομάδα που θα μπορεί να αντέξει στην πίεση. Το σημαντικό είναι ότι αλλάξαμε εντελώς τον τρόπο παιχνιδιού μας. Πέρυσι έπρεπε να επιλέξουμε έναν τρόπο παιχνιδιού που να έχει ασφάλεια. Γιατί δεν ξέραμε πού θα οδηγούσε η επιλογή των παικτών. Ήταν παιδιά άπειρα, παιδιά νέα, ξένοι που είχαν μείνει από την προηγούμενη σεζόν… Επιλέξαμε περισσότερο την “ασφάλεια” παρά τη φιλοσοφία του παιχνιδιού που αντιπροσωπεύει και τον προπονητή. Ήμασταν λίγο σαν μια εθνική ομάδα που πήγαινε μόνο για το αποτέλεσμα. Τώρα έχουμε μια φιλοσοφία παιχνιδιού συγκεκριμένη, με τον σχηματισμό μας, με το πρέσινγκ που κάνουμε και την ανάπτυξή μας, που θα αφήσει το στίγμα της κατά τη διάρκεια της σεζόν. Πιο πολύ ποδόσφαιρο κυριαρχίας, πιο πολλοί παίκτες κοντά στην αντίπαλη περιοχή, πιο επιθετικό πρέσινγκ…».
  • «Είναι ένα μεγάλο τεστ η εφετινή σεζόν για εμάς, για να δείξουμε την πρόοδο μας και τη νοοτροπία μας. Για να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε κάθε παιχνίδι. Για τη νοοτροπία του πρωταθλητισμού. Είναι κρίσιμη χρονιά για εμάς. Για να μπουν οι βάσεις και να δούμε πού θα φτάσουμε και αν μπορούμε να κάνουμε πρωταθλητισμό».
  • «Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Ζαχίντ, Μολό και Ζοάο έχουν φτάσει σ’ ένα καλό επίπεδο. Μπεκ, Περέα και Κόναν θέλουνε χρόνο ακόμα και ελπίζουμε να είναι έτοιμοι μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος».
  • «Οι ίδιοι οι παίκτες αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να βάλουμε μεγαλύτερους στόχους. Ποδόσφαιρο χωρίς πίεση δεν υπάρχει».
  • «Φυσικά και υπήρχε ενδιαφέρον από την Χάντερσφιλντ. Από την αρχή ήμουν ξεκάθαρος και ενημέρωσα την ομάδα μου ότι αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούσε να γίνει. Εμείς έχουμε ένα πρότζεκτ που με αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο. Σε καμία περίπτωση δεν θα επέλεγα ένα τέτοιο τάιμινγκ για να φύγω. Ο βασικός λόγος που πήγα και στην ΑΕΚ και στον ΠΑΟΚ, δεν ήταν να προπονήσω μια μεγάλη ελληνική ομάδα, αλλά το ότι έβλεπα τις ομάδες αυτές σαν ένα «σκαλοπάτι» για να πάω στην Championship ή την League της Αγγλίας. Όμως, νομίζω ότι είμαι γεμάτος απ’ όσα έχω ζήσει στη ζωή μου. Πιστεύω ότι ήταν δουλεύεις και δείχνεις τις ικανότητές σου, θα πετύχεις πάλι ωραία πράγματα και αυτά τα ωραία πράγματα εύχομαι να έρθουν με τον Παναθηναϊκό».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This