«Η Ούρσουλα κρύβει την αλήθεια για τα εμβόλια»: Νέες κατηγορίες για το σκάνδαλο «Pfizergate»

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ήδη καταδικάσει την Επιτροπή για παραβίαση της διαφάνειας και μη δημοσιοποίηση πληροφοριών για τις τιμές των εμβολίων και πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων.

Must Read

Ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), Κιρίλ Ντμίτριεφ, κατηγόρησε δημόσια την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ότι αποκρύπτει κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με την αγορά εμβολίων κατά του κορονοϊού από την ΕΕ.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Ντμίτριεφ έγραψε: «Το Pfizergate είναι πραγματικό. Κρυφά μηνύματα με την Pfizer; Πραγματικά. 4 δισ. ευρώ σε άχρηστα εμβόλια που καταστράφηκαν; Πραγματικά. Η συγκάλυψη; Επίσης πραγματική. Μόνο γεγονότα. Η @vonderleyen κρύβει την αλήθεια».

Η παρέμβασή του έρχεται λίγες μέρες μετά τη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για πρόταση μομφής κατά της φον ντερ Λάιεν, εξαιτίας της διαχείρισης του σκανδάλου. Η ψηφοφορία αναμένεται την Πέμπτη, ωστόσο δεν φαίνεται να συγκεντρώνει την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Το Pfizergate, όπως έχει ονομαστεί από τον διεθνή Τύπο, αφορά τις διαπραγματεύσεις για την αγορά 1,8 δισ. δόσεων εμβολίου από την Pfizer, ύψους έως και 35 δισ. ευρώ, ποσότητα που ξεπερνά κατά πολύ τις ανάγκες των πολιτών της ΕΕ. Το 2021 αποκαλύφθηκε ότι η φον ντερ Λάιεν επικοινώνησε απευθείας με τον CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά μέσω γραπτών μηνυμάτων, τα οποία δεν δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα.

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ήδη καταδικάσει την Επιτροπή για παραβίαση της διαφάνειας και μη δημοσιοποίηση πληροφοριών για τις τιμές των εμβολίων και πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων.

Παρά τις κατηγορίες, η φον ντερ Λάιεν παραμένει στη θέση της, αλλά η φήμη της έχει πληγεί σοβαρά. Η πρόταση μομφής, έστω και συμβολική, δείχνει τη βαθιά δυσαρέσκεια που επικρατεί στους κόλπους της ΕΕ, τόσο για τη διαχείριση της πανδημίας όσο και για τον τρόπο άσκησης εξουσίας από την πρόεδρο της Επιτροπής.

Δείτε Επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Καταδικάστηκε ε! και? Λες και θα μπεί φυλακή ή θα δώσει πίσω το χρήμα… αυτά να ακούνε οι εντός πελάτες για να μην θρέφουν αυταπάτες σχετικά με την δικαιοσύνη της ΕΕ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This